Οζέρ-Αλιασίμ: “Ένα βήμα τη φορά”

Ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στο επίσημο site του Eurosport στο οποίο μίλησε για τη μετεωρική άνοδο που είχε στο τουρ την τελευταία διετία αλλά και το πώς έχει διαχειριστεί συναισθηματικά όλες αυτές τις τεράστιες αλλαγές στη ζωή του.

“Όποτε συναντώ τον Ζιλ Σιμόν μου κάνει συνέχεια πλάκα και μου λέει ότι θα κερδίσω πάρα πολλά λεφτά στη ζωή μου! Μου αρέσει να με πειράζουν, δεν έχω θέμα” εξομολογείται ο 19χρονος τενίστας που κέρδισε μάλιστα

τον Σιμόν στα ημιτελικά του Open 13 της Μασσαλίας φέτος πριν το lockdown στο φετινό τουρ.

“Τα παίρνω όλα όπως έρχονται. Έτσι είναι πλέον η ζωή μου και το έχω συνηθίσει σε έναν βαθμό. Αν και όλα έχουν συμβεί γρήγορα, τα έχω πάρει με τη σειρά τους, βήμα-βήμα δίχως να βιαστώ και να αφήσω τα συναισθήματα ανεξέλεγκτα. Αυτό με βοήθησε να ανέβω στο Τοπ20, το ότι έκανα ένα βήμα τη φορά” εξηγεί.

“Στο περσινό Wimbledon έπαθα ένα μικρό σοκ. Είχα φτάσει στον τελικό της Στουτγκάρδης και στα ημιτελικά του Queen’s και με θεωρούσαν ένα από τα φαβορί για τον τίτλο! Εκεί, είπα στον εαυτό μου να ηρεμήσει και να χαλαρώσει. Ομολογώ ότι είχα αγχωθεί από αυτήν την προσοχή σε μένα” πρόσθεσε.

Σπουδαίος και στο φιλανθρωπικό του έργο, αν και τόσο πολύ νεαρός ακόμα, ο Φίλιξ εγκαινίασε  φέτος το πρόγραμμα FAAPointsForChange στο οποίο, για κάθε πόντο που θα κέρδιζε στο τουρ, θα έδινε πέντε δολάρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα της ιδιαίτερης πατρίδας του πατέρα του στο Τόγκο.

Λόγω του γεγονότος ότι το τουρ διεκόπη “βίαια” λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αποφάσισε να μεταφέρει τα περσινά του αποτελέσματα για αυτόν τον σκοπό συγκεντρώνοντας περίπου 33.000 δολάρια για τον σκοπό αυτό.

Κώστας Αϊτάκης

The post Οζέρ-Αλιασίμ: “Ένα βήμα τη φορά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα