Ολυμπιακοί Αγώνες: Μόνο με αίτηση εξαίρεσης στο Παρίσι Αλκαράθ και Ναδάλ

Η wild card που έδωσε η ITF στην Ισπανία για τη συμμετοχή της στην απευθείας φάση των ομίλων στο Davis Cup του 2024, έκλεισε την πόρτα στους Κάρλος Αλκαράθ και Ράφα Ναδάλ, οι οποίοι πλέον δεν πληρούν τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του 2024 και πλέον οι δύο παίκτες ψάχνουν τον τρόπο για να βρεθούν στο Παρίσι. 

Για να μπορέσει να αγωνιστεί ένας παίκτης στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είναι μέλος της χώρας στο Davis Cup σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές φάσεις κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου (στην περίπτωση του Παρισιού 2022-2024). 

Ο Ναδάλ δεν έχει αγωνιστεί στο Davis Cup από το 2019 (τελευταία φορά που η Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο), ενώ από την πλευρά του ο Αλκαράθ αγωνίστηκε το 2022 και ήθελε μια ακόμη συμμετοχή για να έχει το δικαίωμα να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αυτή η συμμετοχή θα μπορούσε να είναι τον ερχόμενο Φεβρουάριο στα προκριματικά του Davis Cup, ωστόσο από τη στιγμή που η Ισπανία πήρε wild card από την Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, ο Αλκαράθ δεν θα μπορέσει να συμπληρώσει τη μία συμμετοχή που χρειάζεται, καθώς η φάση των ομίλων στο Davis Cup είναι τον Σεπτέμβριο του 2024, δηλαδή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Πώς μπορούν να αγωνιστούν στο Παρίσι; 

Σύμφωνα με την ισπανική Marca, Αλκαράθ και Ναδάλ θα μπορούσαν να αιτηθούν εξαίρεση στη Διεθνή Ομοσπονδία, η οποία θα σταλεί μέσω από την Βασιλικής Ισπανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Στην περίπτωση του Αλκαράθ ο Ισπανός μπορεί να επικαλεστεί ότι η κάρτα ελευθέρας της ITF στην Ισπανία του στέρησε την ευκαιρία να συμπληρώσει την 2η συμμετοχή του στο Davis Cup.

Από την πλευρά του ο Ναδάλ έχει αντιμετωπίσει πολλαπλά θέματα τραυματισμών από τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τους οποίους έχασε λόγω τραυματισμού στο πόδι. Το 2022 αντιμετώπισε πρόβλημα στους κοιλιακούς στο Wimbledon παίζοντας μόλις τέσσερα τουρνουά για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ το 2023 υπέστη τραυματισμό στο ισχίο στο Australian Open χάνοντας όλη τη φετινή σεζόν. 

Ο 37χρονος μπορεί να υποστηρίξει ότι οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του δεν του επέτρεψαν να είναι μέλος της Ισπανίας στο Davis Cup κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου. Η ITF απαιτεί από έναν παίκτη να αποδείξει οποιονδήποτε τραυματισμό ή ασθένεια μέσω εξουσιοδοτημένων ιατρικών αρχείων προσδιορίζοντας με σαφήνεια την περίοδο απουσίας από την αγωνιστική δράση

Από εκεί και πέρα λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη που έχει η Ισπανία ως χώρα στο παγκόσμιο τένις, αλλά και τη αφοσίωση που έχει δείξει ο Ναδάλ στο παρελθόν ως 5 φορές πρωταθλητής του Davis Cup, η περίπτωση του Ναδάλ είναι ίσως πιο ξεκάθαρη από αυτήν του Αλκαράθ. 

Μένει να δούμε πλέον ο Ναδάλ και Αλκαράθ θα αιτηθούν της εξαίρεσης από την ITF για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους δύο παίκτες να έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να παίξουν μαζί στο διπλό ανδρών στο Παρίσι. 

Ο Ναδάλ εξάλλου εξέφρασε τις ελπίδες του να παίξει για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα από τη στιγμή που το ολυμπιακό τουρνουά τένις θα πραγματοποιηθεί στο Roland Garros εκεί όπου ο Ισπανός έχει κατακτήσει τα 14 από τα 22 Grand Slam της καριέρας του. 

The post Ολυμπιακοί Αγώνες: Μόνο με αίτηση εξαίρεσης στο Παρίσι Αλκαράθ και Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα