Ο Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε για ένα set και πέρασε στον 36ο τελικό (vids)

01:07 9/9/2023 - Πηγή: Tennis24

O Νόβακ Τζόκοβιτς γιόρτασε το 100ο παιχνίδι του στο US Open με τον καλύτερο τρόπο με τον Σέρβο να επικρατεί με 6-3, 6-2, 7-6(4) του Μπεν Σέλτον μετά από 2 ώρες και 39 λεπτά εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον 36ο major τελικό στην καριέρα του, αλλά και στον 10ο στο US Open.

Με

τη νίκη αυτή ο 36χρονος έφτασε στον τελικό σε 4ο Grand Slam φέτος ένα επίτευγμα που έχει κάνει συνολικά 3 φορές στην καριέρα του (2015, 2021, 2023) όσες και ο Ρότζερ Φέντερερ (2006, 2007, 2009), ενώ παράλληλα κατάφερε να φτάσει στον 10 τελικό στην καριέρα του στο τουρνουά. 

Ο Νο2 του κόσμου και Νο1 από την ερχόμενη Δευτέρα, ήταν κυρίαρχος για 2 sets, ωστόσο στο 3ο από τη μια η δική του κούραση και από την άλλη η άνοδος του Σέλτον, τον οδήγησαν σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να καθαρίσει την πρόκριση στο TB. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς στα 2 πρώτα sets υπέπεσε σε 10 αβίαστα λάθη, ενώ στο 3ο σταμάτησε στα 15! Τα λάθη ήταν ένας βασικός παράγοντας που ο Σέλτον δεν κατάφερε (εκτός του 3ου set) να γίνει ανταγωνιστικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 43 έναντι 25 του Τζόκοβιτς

Το 1ο set ήταν σήμα…κατατεθέν Τζόκοβιτς. Συνεπής από τη θέση του service (παραχώρησε μόλις 5 πόντους), σχεδόν αλάνθαστος (5 αβίαστα λάθη), την ίδια ώρα που ο λογικός ενθουσιασμός του Σέλτον τον οδηγούσε σε υπερβολές και κατ’ επέκταση σε πολλά αβίαστα λάθη (15).

Ο Τζόκοβιτς έφτασε στο μοναδικό break του set στο 6ο game κάνοντας το 4-2 και στη συνέχεια με love-game πήρε 3 games διαφορά (5-2). Αμέσως μετά ο Σέλτον αναγκάστηκε να σβήσει 4 set-points του Σέρβου για να φτάσει στο πιο δύσκολο hold του αγώνα μέχρι εκείνο το διάστημα μειώνοντας σε 5-3. 

Ο Τζόκοβιτς πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set με τον Σέλτον, ωστόσο να φτάνει σε break-point για πρώτη φορά στον ημιτελικό (30/40), για να ακολουθήσουν ωστόσο 3 σερί πόντοι από τον Σέρβο ο οποίος έκανε το 6-3 και 1-0 στα sets μετά από μια ώρα αγώνα ξεσπώντας μπροστά στο αμερικανικό κοινό. 

Novak is fired up!

He takes the first set 6-3 over Ben Shelton. pic.twitter.com/KuUwEvm6qd

US Open Tennis (@usopen) September 8, 2023

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Τζόκοβιτς συνέχισε να σερβίρει με συνέπεια και με τον Σέλτον να συνεχίζει να δείχνει την ίδια νευρικότητα στο παιχνίδι του. Ο Αμερικανός κράτησε τα πρώτα 2 service-games, κάτι που έκανε και ο Τζόκοβιτς (2-2), όμως από εκεί και πέρα με 2 breaks κι ένα εύκολο hold ο Τζόκοβιτς πήρε προβάδισμα με 5-2 με το 4ο σερί game έκανε το 6-2 ανοίγοντας τη διαφορά με τον 20χρονο Αμερικανό στα 2 sets (2-0). 

Στο 3ο set ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει και πάλι με break (2-0), αλλά θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο δεύτερο service (4/17) και σε συνδυασμό με τα πολλά αβίαστα λάθη (για το επίπεδο του Τζόκοβιτς και βάσει ροής αγώνα) ο Σέλτον θα πάρει πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ στη συνέχεια με ένα hold θα κάνει το 5-4. 

Μάλιστα ο Αμερικανός θα φτάσει και σε set-point στο 10ο game σε ένα διάστημα όπου είχε πάρει πραγματικά φωτιά σημειώνοντας απίστευτους πόντους. Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς θα σβήσει το set-point θα ισοφαρίσει σε 5-5 και αμέσως μετά θα φτάσει σε νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 6-5. 

Ben Shelton is heating up!

The third set has quickly gotten tight pic.twitter.com/qS9hqyFT6I

US Open Tennis (@usopen) September 8, 2023

Ο Σέρβος πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς με τον Σέλτον όμως να κάνει απίθανα πράγματα φτάνοντας σε διπλό break-point (15/40). Ο Τζόκοβιτς θα το σβήσει, θα φτάσει σε match-point, αλλά ο Σέλτον με 3 πόντους στη σειρά θα κάνει το break και θα πάει το set σε tie-break. 

Εκεί ο Τζόκοβιτς με δύο mini-breaks θα προηγηθεί με 5/1 με τον Σέλτον να επιμένει παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο mini-breaks και με δύο hold να μειώνει σε 5/4, όμως ο Τζόκοβιτς κατακτώντας τους τελευταίους 3 πόντους έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Κάρλος Αλκαράθ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο ματς που ακολουθεί. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)

The post Ο Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε για ένα set και πέρασε στον 36ο τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζόκοβιτς, 36ο,tzokovits, 36o