Ο τελικός των τελικών – VIDEO

Οι δύο καλύτεροι του φετινού Wimbledon, θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον μεγάλο τελικό της Κυριακής

Η ώρα του μεγάλου τελικού, έφτασε…

Οι δύο κορυφαίοι τενίστες στο χόρτο, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ θα αναμετρηθούν στο τελευταίο παιχνίδι του Championships (16:00GR) με φόντο το ιστορικό τρόπαιο του Wimbledon.

Πρόκειται για ένα από τα συναρπαστικότερα rivalry στην ιστορία του αθλήματος, με τους δύο τενίστες να έχουν συναντηθεί

47 φορές και να μας έχουν χαρίσει απίστευτα ματς, πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και γεμάτα ένταση, πάθος, νεύρα και αγωνία…

Κάτι παρόμοιο περιμένει ολόκληρος ο πλανήτης και σήμερα καθώς η δίψα και των δύο για το τρόπαιο, είναι τεράστια.

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα βρεθεί για 12η φορά στον τελικό του Wimbledon και το καταφέρνει τρεις εβδομάδες πριν κλείσει τα 38 του χρόνια. Αυτό, από μόνο του, είναι ασύλληπτο.

Οχτώ φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης, ο Ελβετός  έκανε μια μαγική εμφάνιση απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά και πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ματς τίτλου απέναντι στον τενίστα που έχει αμφισβητήσει την κυριαρχία του στο γρασίδι, περισσότερο από οποιονδήποτε, τα τελευταία χρόνια.

Τρεις φορές έχουν συναντηθεί στο Wimbledon οι δύο ζωντανοί Θρύλοι του αθλήματος, με τον Φέντερερ να κερδίζει στα ημιτελικά του 2012 αλλά τον Τζόκοβιτς να κατακτά δύο συνεχόμενους τίτλους το 2014 και το 2015, απέναντι στον Βασιλιά.

“Είναι ο τελικός του Wimbledon. Είναι το παιχνίδι που πάντα ονειρευόμουν από μικρό παιδί. Γι’αυτό δουλεύω. Θέλω να είμαι πάντα σε αυτή τη θέση. Έχω μια ακόμη ευκαιρία να παλέψω γι’αυτό το τρόπαιο. Ανεξάρτητα ποιος είναι απέναντί μου, θα δώσω ότι έχω για να το κατακτήσω” είπε ο Νόλε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ρότζερ Φέντερερ.

“Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλός είναι παντού αλλά ειδικά εδώ στο γρασίδι. Η επιφάνεια ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι του. Του αρέσει να παίζει πολύ γρήγορα. Κλέβει χρόνο από τον αντίπαλο. Για παίκτες σαν εμένα ή τον Ναδάλ που τους αρέσει να έχουν περισσότερο χρόνο, είναι μια συνεχής πίεση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε”

Ο Φέντερερ θα διεκδικήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και 9ο στο Wimbledon.

Ο Τζόκοβιτς έχει 15 τίτλους σε Majors, τέσσερις εκ των οποίων στο Λονδρέζικο Grand Slam και με τίτλο την Κυριακή θα πλησιάσει τους Φέντερερ και Ναδάλ (18) στην μάχη για τον GOAT.

Κυριακή 14/07: Τελικός Wimbledon
16:00GR 1-Novak Djokovic (Serbia) vs 3-Roger Federer (Switzerland)

WIMBLEDON CHAMPIONSHIPS MEN’S DRAW | OOP (-2h)

The post Ο τελικός των τελικών – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα