Ο Ρούμπλεφ κέρδισε εύκολα τον Τιμ και πέρασε στον 2ο γύρο (vid)

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ χρειάστηκε 2 ώρες και 10 λεπτά για να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο του Ντόμινικ Τιμ με 6-3, 6-4, 6-2 κλείνοντας θέση στη φάση των “64” στο 111ο Australian Open

Με αυτή τη νίκη ο Ρώσος έφτασε τις 5 συνεχόμενες απέναντι στον Αυστριακό (5-2), από το χωμάτινο τουρνουά στο Αμβούργο (2019) μέχρι και σήμερα, ωστόσο αυτή ήταν η μόλις πρώτη μεταξύ τους συνάντηση σε Grand Slam

Αντίθετα

για τον Τιμ αυτή ήταν η πρώτη ήττα σε 1ο γύρο στο Australian Open από το 2015 όπου και είχε ηττηθεί στα 4 sets από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ. 

Ο Νο5 του ταμπλό τελείωσε το παιχνίδι με 7 άσους (3 διπλά λάθη), πέρασε το 67% από το 1ο service κερδίζοντας το 81% των πόντων (48/59), ένα σημείο στο οποίο έκανε το διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων με τον Τιμ να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στο service ολοκληρώνοντας το ματς με μόλις 58% κερδισμένους πόντους στο πρώτο του service (30/52).

Ο Ρούμπλεφ ήταν αρκετά πιο επιθετικός σταματώντας στους 33 winners έναντι 19 του Αυστριακού γεγονός όμως που τον οδήγησε και σε περισσότερα αβίαστα λάθη (34-20). 

Διαφορά έκανε και η παρουσία του Ρούμπλεφ πάνω στο φιλέ με τον Ρώσο να ανεβαίνει 24 φορές κερδίζοντας 18 πόντους (75%), με τη μοναδική…παραφωνία να είναι στα break-points εκεί όπου ο 24χρονος εκμεταλλεύτηκε τις μόλις 4 από τις συνολικά 16 ευκαιρίες. 

Στο 1ο set ο Ρούμπλεφ χρειάστηκε ένα (καθοριστικό) break στο 8ο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 για να το κλείσει αμέσως μετά στο δικό του service κάνοντας το 1-0 μετά από 38 λεπτά. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα, το οποίο κράτησε 58 λεπτά, είδαμε το ίδιο σενάριο με τον Ρούμπλεφ να “σπάει” το service του Τιμ σε πολύ κρίσιμο σημείο (5-4) και στη συνέχεια να κατακτά το set στο service του αυξάνοντας το προβάδισμα σε 2-0. 

Ο απογοητευμένος Τιμ συνέχιζε να μην μπορεί να βρει ρυθμό στο service του και τον Ρούμπλεφ με το εξαιρετικό 42% στις επιστροφές να δημιουργεί συνεχώς απειλές. Ο Ρώσος βρήκε νωρίς break (2-1) και κάπου εκεί η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί. 

Στη συνέχεια βρήκε και δεύτερο break (4-1) μετά από ένα game 4,5 λεπτών και συνεχίζοντας να είχε την ίδια σταθερότητα από τη θέση του sevice έκλεισε το ματς και το εισιτήριο για τον 2ο γύρο για 5η φορά στην καριέρα του στο Australian Open

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τον Αυστραλό προερχόμενο από τα προκριματικά, Μαξ Πουρσέλ, είτε τον Φινλανδό Εμίλ Ρουσουβουόρι. 



AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Ο Ρούμπλεφ κέρδισε εύκολα τον Τιμ και πέρασε στον 2ο γύρο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα