Ο πρώτος FEDAL τελικός στο χώμα (vid)

14:18 9/4/2021 - Πηγή: Tennis24

Το Monte Carlo Masters είναι προ των πυλών κι εμείς θυμόμαστε τον πρώτο, σπουδαίο χωμάτινο τελικό της ιστορίας, ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφαελ Ναδάλ.

Οι δυο θρύλοι τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε ματς-τίτλου στην clay court season, πριν 15 χρόνια στο Μόντε Κάρλο.

Στον τελικό του Monte Carlo Masters 2006, ο Ράφα είχε επικρατήσει του Ρότζερ μετά από ένα εξαντλητικό τετράσετο ματς, που έληξε με σκορ 6-2, 6-7(2), 6-3, 7-6(5) υπέρ του “Matador”.

Ο Ναδάλ πανηγύρισε την 4η νίκη του σε πέντε αγώνες κόντρα στον Φέντερερ, κατακτώντας τον 14ο τίτλο της καριέρας

του και 2ο στο Μόντε Κάρλο, μετά από τον θρίαμβό του, μια χρονιά πριν.

Στον δρόμο προς τον τίτλο, ο Ράφα (Νο2 του ταμπλό εκείνη τη χρονιά) κέρδισε κατά σειρά τους: Κλέμεντ, Λισνάρντ, Βλίγκεν, Κορία, Γκαούντιο και Φέντερερ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 1ο γύρο του τουρνουά, ο Ρότζερ Φέντερερ είχε αποκλείσει τον Qualifier τότε, Νόβακ Τζόκοβιτς, με δύσκολη νίκη στα τρία σετ.

Όσον αφορά τον τελικό, ήταν το 2ο FEDAL της ιστορίας στη χωμάτινη επιφάνεια, μετά τον μεταξύ τους ημιτελικό το 2005 στο Roland Garros.

Φυσικά, κι εκεί είχε βγει νικητής ο Ναδάλ, ο οποίος μετράει 15-2 στο Η2Η του με τον Ρότζερ, στην “κόκκινη επιφάνεια”. Οι δυο νίκες του Ελβετού “Βασιλιά”, έχουν έρθει το 2007 στον τελικό του Αμβούργου και το 2009, στον τελικό του Mutua Madrid Open.

MONTE CARLO MASTERS 2006 DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο πρώτος FEDAL τελικός στο χώμα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα