Ο νέος… μεγάλωσε! – VIDEO

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ προκρίθηκε στον πέμπτο τελικό Masters της καριέρας του ξεπερνώντας την αντίσταση ενός εκπληκτικού Μάριν Τσίλιτς σε ακόμα έναν ημιτελικό-διαφήμιση για το άθλημα του τένις!

Το ματς του Ραφαέλ Ναδάλ έθεσε ψηλά τον πήχυ της ποιότητας αλλά τελικά ο αγώνας που ακολούθησε ανάμεσα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Μάριν Τσίλιτς ίσως ήταν ακόμα καλύτερος!

Οι δύο τενίστες έδωσαν μια συγκλονιστική μάχη δύο ωρών στη βραδινή Ρώμη με τον 21χρονο Γερμανό να παίρνει ακόμα μία πρόκριση σε τελικό Masters στην καριέρα του κερδίζοντας έναν απίστευτο Μάριν Τσίλιτς με 7-6(13), 7-5.

Ναι

σωστά διαβάσατε, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της μέρας, είδαμε σίγουρα το πιο απίστευτο tie break της χρονιάς και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών που ήταν από μόνο του, ένα μικρό ματς!

Ο Ζβέρεφ επιβίωσε από πολύ δύσκολες καταστάσεις για να φτάσει τις 13, παρακαλώ, σερί νίκες στο τουρ φέτος, κάτι που μόνο αυτός έχει καταφέρει καθώς ξεπέρασε τις 12 σερί νίκες που είχε ο Ρότζερ Φέντερερ στην αρχή της σεζόν!

Το πιο απίστευτο όμως, είναι το γεγονός πως έναν μόλις μήνα μετά τη συμπλήρωση των 21 χρόνων του, θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τον τέταρτο Masters τίτλο του, εκεί όπου θα έχει αντίπαλο τον υπέρτατο τενίστα στο χώμα, Ραφαέλ Ναδάλ!

Το τι χρειάστηκε να κάνει πάντως για να κάμψει την αντίσταση του Μάριν Τσίλιτς μόνο ο ίδιος το ξέρει μιας και ο Κροάτης έπαιξε εκπληκτικό τένις σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και όμως “κατάφερε” να μην πάρει ούτε σετ…

Ο Κροάτης μπήκε φουριόζος στο ματς και πέταγε εκπληκτικούς winner και με τις δύο πλευρές των groundtrokes χτυπημάτων ενώ έδειξε από την αρχή ότι θα τα έβαζε στα ίσια στα απαιτητικά ράλι που θα τον οδηγούσε ο Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός ήταν καλός αλλά και ελαφρώς κουρασμένος και ολίγον τι εκνευρισμένος κάτι που φάνηκε πολύ περισσότερο προϊόντος του αγώνα.

Πάντως, ο μόνος που δημιούργησε break point ευκαιρίες πριν φτάσουμε στο αλησμόνητο tie break των 23 λεπτών ήταν ο Ζβέρεφ, φτάνοντας μάλιστα στο 0-40 όταν σέρβιρε ο Κροάτης στο 5-5.

Ο Τσίλιτς όμως τα έσβησε με πολύ γενναίο τένις και ευτυχώς που το έκανε γιατί είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα highlight της χρονιάς στο tie break που ακολούθησε!

Τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε όταν ο Ζβέρεφ έκανε την τέλεια αρχή προηγούμενος μέχρι και με 4-0 του Τσίλιτς πριν αρχίσει η Κροατική αντεπίθεση.

Μεθοδικά, ο Τσίλιτς ξαναέβαλε τον εαυτό του στη διεκδίκηση του σετ ισοφαρίζοντας σε 5-5 πριν αρχίσει το κρεσέντο των εκατέρωθεν set point που κράτησε για μπόλικη ώρα!

Στο 6-6 συνέβη το περιστατικό στο οποίο “εξερράγη” ο Ζβέρεφ μιας και έγινε overrule σε μια μπάλα του που λανθασμένα ο επόπτης έβγαλε άουτ με τον Τσίλιτς στη συνέχεια να βρίσκει φιλέ με το backhand.

Ο Μοχάμεντ Λαγιάνι έδωσε επανάληψη, ο Ζβέρεφ ήθελε δικό του τον πόντο και έκανε εμφανέστατη τη δυσαρέσκειά του έχοντας έντονο διάλογο με τον διαιτητή( είπε και μερικά…γαλλικά) και στη συνέχεια χτυπώντας με μανία τη ρακέτα του όταν έκανε αβίαστο στον αμέσως επόμενο πόντο!

Και ενώ εκεί φάνηκε πως ο Τσίλιτς θα εκμεταλλευτεί τα νεύρα του μικρού, το tie break είχε πολύ ψωμί ακόμα με τον Κροάτη να χάνει συνολικά πέντε set point (το ένα στο σερβίς του) και τον Ζβέρεφ να πετάει στα σκουπίδια τέσσερα πριν καταφέρει τελικά με επικές άμυνες να αναγκάσει τον αλάνθαστο Τσίλιτς στο λάθος για να φτάσουμε στο 15-13 μετά από 75 λεπτά αγώνα!

Ο Ζβέρεφ πήρε άμεσα ιατρικό timeout και φάνηκε να μπαίνει πολύ νωθρά στο δεύτερο σετ.

Εμεινε γρήγορα πίσω με 0-2, έφτασε στο όριο του διπλού break πίσω πριν ανασυγκροτηθεί και περιορίσει τη ζημιά στο ένα, κυνηγώντας τις όποιες ευκαιρίες θα του παρουσιάζοντας στο σερβίς του Κροάτη.

Οι οποίες και ήρθαν στο 4-3 με τον Γερμανό να φτάνει τα 0/6 break point χάνοντας ακόμα δύο πριν τελικά κάνει το πρώτο του break στον Τσίλιτς που επανέφερε την ισορροπία στο σκορ και το μομέντουμ με την πλευρά του.

Δίχως την παραμικρή διάθεση να εμπλακεί σε νέο tie break, τελείωσε τη δουλειά όταν ο Τσίλιτς σέρβιρε στο 5-6 και πήρε μια απολαυστική πρόκριση για τον back to back τελικό Masters μετά τη Μαδρίτη την περασμένη βδομάδα.

Εκεί τον περιμένει λοιπόν ο King of Clay, και θα χρειαστεί να κάνει την πρώτη του νίκη ever επί του Ισπανού, ένα κατόρθωμα που θα τον βάλει για τα καλά σε άλλο level στη συνείδηση του τενιστικού κοινού…

Σάββατο, 19/5: Ημιτελικοί Rome Masters
Nadal (Spain) beat Djokovic (Serbia) 7-6(4) 6-3
Zverev (Germany) beat Cilic (Croatia) 7-6(13), 7-5

ROME MASTERS DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Ο νέος… μεγάλωσε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα