Ο λόγος που “άφησα” το SABR!

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει αρκετό καιρό να χρησιμοποιήσει το περίφημο SABR που εισήγαγε το 2015 και εξήγησε τους λόγους αυτής της τακτικής!

Το 2015, στα 34 του, είδαμε τον Ρότζερ Φέντερερ να λανσάρει μια τακτική που κανείς τενίστας στο τουρ δεν θα τη δοκίμαζε ούτε για πλάκα!

Μιλάμε φυσικά για το περίφημο SABR (Sneaky Attack By Roger), δηλαδή την άνοδο στη γραμμή του σερβίς κατά τη διάρκεια της επιστροφής στο δεύτερο σερβίς και την άσκηση πίεσης στον αντίπαλο με ένα μάλλον ριψοκίνδυνο(!) half-volley!

Και όμως, μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ θα μπορούσε να μετατρέψει

αυτό το “ανορθόδοξο” χτύπημα σε όπλο πίεσης προς τον αντίπαλο εκεί που δεν το περιμένει και, το 2015, πήρε αρκετούς πόντους με αυτήν την τακτική χάνοντας φυσικά και μερικούς όπως είναι αναμενόμενο!

Ωστόσο, έκτοτε τον έχουμε δει να χρησιμοποιεί πολύ περιστασιακά (σχεδόν καθόλου φέτος) το περίφημο SABR και ρωτήθηκε για αυτή του την απόφαση.

“Ξεκίνησε σαν πλάκα. Οι προπονητές μου μου είπαν “γιατί δεν το χρησιμοποιείς στους αγώνες;”. Εννοούσαν να παίρνω τη μπάλα με το backhand περισσότερο on the rise στην επιστροφή και εγώ υπερβάλλοντας έκανα το SABR! Έτσι βγήκε!” ανέφερε ο Ροτζ.

“Αρχισα να το κάνω στις προπονήσεις και μετά το έβαλα και στους αγώνες. Ολοι με ρώταγαν έκπληκτοι τι είναι αυτό που κάνω! Εφτασα σε ένα σημείο που όλοι περίμεναν από μένα να το κάνω”.

“Είναι παράξενο γιατί είναι τρόπον τινά “ασέβεια” προς τον αντίπαλο, γι’αυτό και το έχω αφήσει, αλλά από την άλλη έχει πάρα πολύ πλάκα! Οταν δεν βγαίνει, ρεζιλεύεσαι, όταν βγαίνει είναι απόλαυση!” κατέληξε ο Φεντ.

Κώστας Αϊτάκης

The post Ο λόγος που “άφησα” το SABR! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα