Ο Φερέρ έβαλε τέλος στη συνεργασία με τον Ζβέρεφ

Πριν καλά καλά συμπληρώσουν ένα χρόνο συνεργασίας μαζί Νταβίντ Φερέρ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Ισπανός προπονητής αποφάσισε να μην είναι άλλο στο «πλευρό» του Γερμανού σταρ.

Ο άλλοτε Νο.3 στο κόσμο Φερέρ, ήταν ο προπονητής που είχε αναλάβει το καλοκαίρι τον Ζβέρεφ, με την πορεία του Γερμανού να είναι αρκετά καλή από τη στιγμή εκείνη.

Ο «Σάσα» κατάφερε να κερδίσει δύο τουρνουά

σε επίπεδο ATP στη Κολωνία, ενώ παράλληλα έφτασε στον τελικού του Παρισινού Όπεν, αποκλείοντας τον Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά. Αξιοσημείωτο για τον ίδιο είναι ότι έχοντας ως προπονητή τον Νταβίντ Φερέρ, έπαιξε και στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam και πιο συγκεκριμένα στο US Open 2020.

Ο Ζβέρεφ έδειξε μεγάλη βελτίωση στο παιχνίδι του, όχι μόνο από πλευράς αγωνιστικής παρουσίας, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Σε όλα αυτά σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Φερέρ, ο οποίος βοήθησε τον Γερμανό να εξελιχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Ο Νταβίντ Φερέρ ήταν αυτός που επιβεβαίωσε και έβαλε τέλος στη συνεργασία των δύο, χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα ανάμεσα τους.

”Στο τέλος της χρονιάς, η απόφαση έπρεπε να είχε παρθεί, μίλησα με τον Ζβέρεφ και του είπα ότι προτιμώ καλύτερα να μην συνεχίσουμε μαζί τη συνεργασία μας και την επόμενη χρονιά,” ανέφερε ο Ισπανός στην Punto de Break.

”Δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο, απλά πιστεύω πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Απολύτως τίποτα δεν συνέβη ανάμεσα σε μένα και τον Ζβέρεφ. Όλα πήγαν καλά και είμαι ευγνώμον που μου έδωσε την ευκαιρία να τον προπονήσω και να τον ακολουθώ στα ταξίδια του. Αυτούς τους μήνες που συνεργαστήκαμε όλα πήγαν όπως έπρεπε, δεν έχω κανένα παράπονο.”

Ο Φερέρ αναφέρθηκε και στον ρόλο που έπαιξε και η οικογένεια του στην απόφαση και το πως έπρεπε να επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτή, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν  το τελευταίο διάστημα χρονικά.

”Φυσικά και η οικογένεια μου προέχει και έπαιξε ρόλο σε αυτό. Υπάρχουν πράγματα που έχω να κάνω και πρέπει να επικεντρωθώ σε αυτά. Πιστέψαμε με τον Ζβέρεφ ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή, αλλά τελικά δεν ήταν.”

Τέλος, ο κάτοχος 27 τίτλων σε επίπεδο ATP Tour, διευκρίνισε ότι στο μέλλον θα επιστρέψει όντας ξανά προπονητής.

”Είμαι σίγουρος ότι μόλις περάσουν όλα αυτά και ο χρόνος κυλήσει, θα προπονήσω κάποιον ξανά σίγουρα.”

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Ο Φερέρ έβαλε τέλος στη συνεργασία με τον Ζβέρεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα