Ο Αλκαράθ βραβεύτηκε στα Laureus Awards

22:22 8/5/2023 - Πηγή: Tennis24

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες μετά από την κατάκτηση του τίτλου στη Μαδρίτη, ο Κάρλος Αλκαράθ βρέθηκε στο Παρίσι και στα ετήσια βραβεία Laureus World Sports Award, μια τελετή η οποία τιμά αθλητές και ομάδες από όλον το κόσμο για τα επιτεύγματα τους κατά τη διάρκεια του έτους. 

Ο 20χρονος Ισπανός κέρδισε το βραβείο Laureus Breakthrough of the Year, γνωστό και ως Laureus World

Sports Award for Newcomer όπως ονομαζόταν μέχρι το 2007, για την εκπληκτική περσινή χρονιά μέσα στην οποία κατέκτησε τους πρώτους δύο Masters τίτλους στην καριέρα του (Μαϊάμι, Μαδρίτη), κέρδισε το πρώτο του Grand Slam (US Open), ενώ έγινε ο νεαρότερος Νο1 του κόσμου. 

Αυτή ήταν η 4η φορά που το συγκεκριμένο βραβείο κέρδισε παίκτης της ATΡ, μετά τους Μαράτ Σάφιν (2001), Ράφα Ναδάλ (2006) και Άντι Μάρεϊ (2013), αλλά και η 2η σερί χρονιά που πάει στο άθλημα του τένις μετά από την Έμμα Ραντουκανου που το είχε κατακτήσει πέρσι. 

Υποψήφιοι, μαζί με τον Αλκαράθ ήταν η Έλενα Ριμπάκινα, η ανδρική ομάδα του Μαρόκου, ο αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ, Νάθαν Τσεν, αλλά και η Νιγηριανή αθλήτρια στα 100μ. του στίβου Τόμπι Αμουσάν. 

@carlosalcaraz wins the 2023 Laureus World Breakthrough of the Year Award

The 20-year-old announced himself to the tennis world in stunning fashion in 2022, winning his first Grand Slam at the @usopen & becoming the youngest world No. 1 @atptour rankings history #Laureus23 pic.twitter.com/oari17bTUx

— Laureus (@LaureusSport) May 8, 2023

The post Ο Αλκαράθ βραβεύτηκε στα Laureus Awards appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα