Ντουμπάι: Σούπερ Αμπέρ απέκλεισε τον Μεντβέντεφ (vids)

21:08 1/3/2024 - Πηγή: Tennis24

Μπορεί στον προημιτελικό κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτς να χρειάστηκε να σώσει 3 match-points, ωστόσο στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της Παρασκευής, ο Ούγκο Αμπέρ σημείωσε μια “καθαρή” νίκη με straight sets απέναντι στον κάτοχο του τίτλου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Γάλλο να επικρατεί με 7-5, 6-3 μετά από μία ώρα και 51 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Living the Dubai DREAM @HumbertUgo

defeats top seed Medvedev 7-5 6-3 to seal a #DDFTennis final clash with Bublik! pic.twitter.com/fy3DU00W2t

Tennis TV (@TennisTV) March 1, 2024

Αυτή ήταν η 12η φετινή νίκη του Αμπέρ (12-3), ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει έναν τίτλο (Μασσαλία), αλλά και η 3η κόντρα στον Μεντβέντεφ έχοντας πλέον ρεκόρ 3-1 κόντρα στον Ρώσος και Νο4 του κόσμου. 

Ο Γάλλος μπορεί να μην είχε υψηλά ποσοστά στο service του, όμως ήταν αρκετά σταθερός τελειώνοντας τον ημιτελικό με 61% πίσω από το πρώτο service (35/57) και 65% στο δεύτερο (15/23) σβήνοντας τα 7/8 break-points του Μεντβέντεφ, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 9 ευκαιρίες για break.

Μέχρι να φτάσει στο πρώτο από τα 3 breaks, o Γάλλος “σπατάλησε” 4 break-points, με το break να έρχεται στο πιο καθοριστικό σημείο και συγκεκριμένα στο 12ο game με τον Αμπέρ να κατακτά το 1ο set με 7-5. 

Ο Γάλλος ξεκίνησε με break και στο 2ο set (2-0), αλλα αυτή τη φορά ο Μεντβέντεφ αντέδρασε άμεσα παίρνοντας πίσω το χαμένο του service (2-1), ενώ με εύκολο hold στη συνέχεια ισοφάρισε σε 2-2. 

Στο 7ο game ο Αμπέρ έκανε το hold του αγώνα “σβήνοντας” τριπλό break-point του Μεντβέντεφ (0/40) διατηρώντας το προβάδισμα με 4-3, ενώ στη συνέχεια έφτασε σε break κάνοντας το 5-3, παιρνοντας τις μπάλες στα χέρια σφραγιζοντας την πρόκριση στον τελικό του Ντουμπάι εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ που πήρε το πρώτο εισιτήριο μετά την αποβολή του Αντρέι Ρούμπλεφ. 

DUBAI CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOULBES | OOP (+2h)

The post Ντουμπάι: Σούπερ Αμπέρ απέκλεισε τον Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα