Ντε Μινόρ: Δικό του το Eastbourne International (vids)

Τον 5ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και 1ο στο γρασίδι πανηγύρισε ο Άλεξ Ντε Μινόρ, που επικράτησε με εντυπωσιακή ανατροπή, του Λορέντζο Σονέγκο, στον τελικό του Eastbourne International.

Ο νεαρός Αυστραλός βρέθηκε πίσω με set, όμως βρήκε τις λύσεις όταν του έβαλε δύσκολα ο αντίπαλός του και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, μετά από σπουδαία μάχη που κρίθηκε στο καθοριστικό tie-break.

Μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά αγώνα, ο Νο18 τενίστας του κόσμου και Νο2 του ταμπλό στο 250αρι τουρνουά του

Ίστμπουρν, επιβλήθηκε με 4-6, 6-4, 7-6(5) και έκανε δικό του τον 2ο του τίτλο μέσα στο 2021, μετά από αυτόν που κατέκτησε στην Αττάλεια τον Γενάρη.

Glory on the grass!

The moment De Minaur captured the crown in Eastbourne! pic.twitter.com/ibzwCg8zZK

Tennis TV (@TennisTV) June 26, 2021

Τους Λίαμ Μπρόουντι, Βάσεκ Πόσπισιλ, Σουνγού Κβον και Λορέντζο Σονέγκο κέρδισε ο 22χρονος για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στο τουρνουά, αφήνοντας τον Ιταλό με την πικρία του φιναλίστ.

O 26χρονος έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του 3ου ΑΤΡ τίτλου της καριέρας του, όμως συμβιβάστηκε στο τέλος με την πορεία του μέχρι τον τελικό και τη μεγάλη μάχη που έδωσε μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Πάντως, στην ομιλία του αμέσως μετά το τέλος του ματς, έκλεψε την παράσταση και συγκίνησε, με την αφιέρωσή του στη γιαγιά του, την οποία κι έχασε πριν δυο εβδομάδες.

‘I want to dedicate this tournament to my Grandmother. I lost her two weeks ago. She was my best fan’

Congrats on a great week, Lorenzo – your Grandmother would have been proud! #VikingInternational pic.twitter.com/3abF0pXLLE

Tennis TV (@TennisTV) June 26, 2021

Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο Ντε Μινόρ, που δείχνει να έχει εξαιρετική επαφή με το γρασίδι, θα φτάσει σε νέα ύψη στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Πιο συγκεκριμένα, από το Νο19 θα ανέβει στο Νο14, κερδίζοντας πέντε θέσεις, με την πορεία τίτλου στο τουρνουά της Αγγλίας. Ο Σονέγκο, θα παραμείνει στο Νο27.

EASTBOURNE INTERNATIONAL MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ντε Μινόρ: Δικό του το Eastbourne International (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα