Νίκησε καιρό και Τομλιάνοβιτς – VIDEO

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Roland Garros, κερδίζοντας στα δυο σετ την καλή της φίλη, Άιλα Τομλιάνοβιτς…

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και από την αντίσταση που της έβαλε η Τομλιάνοβιτς στο 2ο σετ της μεταξύ τους αναμέτρησης, όμως κατάφερε να φύγει με την straight sets νίκη από το court.

Μετά

από 76 λεπτά αγώνα, η Μαρία επικράτησε της Αυστραλής αντιπάλου της με 6-0, 7-5 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει την 19χρονη Ρωσίδα, Καμίλα Ρακίμοβα.

Η Μαρία χρειάστηκε να μείνει ψύχραιμη στις αρχές του ματς, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (ισχυρό άνεμο και βροχή) και αφού βρήκε ρυθμό, δεν κοίταξε ποτέ πίσω της.

Μόλις 26 λεπτά χρειάστηκε για να κερδίσει το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, εκμεταλλευόμενη φυσικά, τα πάμπολλα λάθη της Τομλιάνοβιτς, που άργησε πολύ για να προσαρμοστεί στις συνθήκες.

Το πρώτο bagel του Roland Garros 2020 ήρθε από την ρακέτα της Ελληνίδας (6-0), που έχασε μόνο 13 πόντους στο 1ο σετ και έδειξε εξ’ αρχής της ορέξεις της.

Με την βροχή να εξασθενεί σιγά-σιγά και τους ανέμους να υποχωρούν, η Τομλιάνοβιτς ξεκίνησε να βρίσκει τον δικό της ρυθμό στο 2ο σετ και προηγήθηκε τρεις(!) φορές με μπρέικ.

Οι δυο κοπέλες δεν μπορούσαν να κρατήσουν εύκολα το σερβίς τους και η Αυστραλή προηγήθηκε με 0-1, 2-3 και 3-4… αποκρούοντας τα δυο μπρέικ της Σάκκαρη.

Η Τομλιάνοβιτς έφτασε στο 3-5 και βρέθηκε μόλις ένα γκέιμ μακριά από την ισοφάριση, δείχνοντας πως εκείνη τη χρονική στιγμή, είχε το μομέντουμ για να οδηγήσει το ματς σε decider.

Παρ’ όλα αυτά, η Σάκκαρη αντέδρασε. Ελαχιστοποίησε τα λάθη της, αύξησε την επιθετικότητά της και μεγιστοποίησε την αποτελεσματικότητα στα χτυπήματά της, επιστρέφοντας από την “κόλαση”.

Τέσσερα συνεχόμενα γκέιμς κατέκτησε η 24χρονη Ελληνίδα, κερδίζοντας τους 17 από τους τελευταίους 26 πόντους που παίχτηκαν στο ματς, πανηγυρίζοντας εν τέλει τη νίκη (7-5), δίχως να χρειαστεί να… μπλέξει με 3ο σετ.

Τα highlights της νίκης της Maria Sakkari επί της Ajla Tomljanović! #RG20 #RolandGarros

Δημοσιεύτηκε από Eurosport στις Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Νίκησε καιρό και ΤομλιάνοβιτςVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα