Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ντελ Πότρο στη Μελβούρνη

Το Australian Open θα διεξαχθεί 20 Ιανουαρίου με 02 Φεβρουαρίου και θα προσελκύσει τα κορυφαία ονόματα του ανδρικού τένις

Tην τελευταία 10ετια, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά τον πρωταθλητή του Australian Open. Οι Big 3 κυριαρχούν στα γήπεδα του Melbourne Park με τον Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο δυνάστης της διοργάνωσης με έξι τίτλους (2011-13,

2015-16, 2019), ο Φέντερερ να έχει τρεις τίτλους (2010, 2017-18) ενώ ο Ναδάλ έχει μόλις ένα τρόπαιο το 2009 αλλά και τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς. Μοναδική “παρασπονδία” η χρονιά 2014 όπου ο Στάνισλας Βαβρίνκα, έβαλε προσωρινό τέλος στην κυριαρχία των τριών κορυφαίων της εποχής μας.

Το Australian Open 2020 αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό αλλά και αμφίρροπο καθώς η νέα γενιά φαίνεται να είναι έτοιμη να προκαλέσει τους “παλιούς”.

Ναδάλ και Τζόκοβιτς θα είναι οι top seeds ενώ την την 10αδα συμπληρώνουν οι Φέντερερ, Τιμ, Μεντβέντεφ, Τσιτσιπάς, Ζβέρεφ, Μπερετίνι, Μπαουτίστα Αγκουτ και Μονφίς.

Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο αναμένεται να χρησιμοποιήσει protected ranking το Νο22 για να μπει στο κυρίως ταμπλό, έχοντας να αγωνιστεί από το Queen’s Championships τον Ιούλιο του 2019, όπου τραυματίστηκε στο γόνατο για δεύτερη φορά μέσα σε εννιά μήνες.

Οι πρώτοι 104 της παγκόσμιας κατάταξης θα πάρουν απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό ενώ θα δοθούν 8 wild cards και 16 ακόμη τενίστες θα προκύψουν από τα προκριματικά ταμπλό.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχθούμε αυτό το πολύ δυνατό field στη Μελβούρνη του χρόνου. Το τουρνουά αναμένεται να είναι από τα καλύτερα της εποχής μας. Οι καλύτεροι επιστρέφουν, υπάρχουν ρεκόρ που μπορεί να σπάσουν ενώ δεν αποκλείεται να δούμε έναν νέο πρωταθλητή και στα δύο ταμπλό. Υπάρχουν πολύ ωραίες ιστορίες στο Australian Open 2020. Θα είναι και πάλι η χρονιά των Νόβακ, Ρότζερ ή Ράφα ή θα έχουμε έναν νέο πρωταθλητή από τη νέα γενιά;” αναρωτήθηκε ο διευθυντής των αγώνων, Κρεγκ Τάιλι.

Από την πλευρά των Αυστραλών, το Νο18 του κόσμου Άλεξ ντε Μινόρ θα ηγηθεί των “καγκουρό” ενώ οι Κύργιος (Νο30), Μίλμαν (Νο48), Τόμπσον (Νο63) και Πόπιριν (Νο97) θα παίξουν επίσης στο κυρίως ταμπλό.

The post Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ντελ Πότρο στη Μελβούρνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα