Μια σας και μια μας – VIDEO
Μπορεί η σειρά της Ισπανίας με την Γερμανία να συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα των ανθρώπων του τένις αυτό το τριήμερο,
Δυο αναμετρήσεις γεμάτες πάθος και ένταση, ανέδειξαν έναν Γάλλο και έναν Ιταλό νικητή και έδειξαν πως όποιος θέλει να προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού, θα πρέπει να… φτύσει αίμα πραγματικά για να το κάνει.
Οι Ιταλοί “έριξαν” στην μάχη την Μ.Παρασκευή τους Φάμπιο Φονίνι και Αντρέας Σέπι, με την πρωταθλήτρια ομάδα του Γιανίκ Νοά να έχει στην διάθεσή της τους Λούκας Πούιγ και Ζερεμί Σαρντί.
Στο πρώτο ματς της ημέρας, ο Αντρέας Σέπι λοιπόν, λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς, όμως δεν μπόρεσε παρόλο το πάθος και την αυτοπεποίθηση που είχε να πάρει τη νίκη και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του, απλουστεύοντας από νωρίς την υπόθεση πρόκριση.
Ο Σέπι, βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ, αλλά και με μπρέικ πίσω στο τρίτο, από τον Λούκας Πούιγ. Αυτό όμως, όχι μόνο δεν τον έκανε να πετάξει λευκή πετσέτα και να δώσει την πρώτη νίκη του rubber στους “τρικολόρ” χωρίς απώλεια σετ για τους “φιλοξενούμενους”, αλλά κάνοντας μια φοβερή αντεπίθεση, έφτασε το παιχνίδι στο 2-2!
Seppi wins the 4th set with some stylish shots to set up a decider. This could be some comeback!#DavisCup pic.twitter.com/Eq98TRIlhT
— Davis Cup (@DavisCup) 6 Απριλίου 2018
Ο Ιταλός παραλίγο να κάνει μια μεγαλειώδη ανατροπή, αλλά παρά την ανάκτηση της ψυχολογίας στο ματς και έχοντας πλέον τους Ιταλούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, για τα καλά μέσα στην εξίσωση του αγώνα, να παίζουν τον δικό τους ρόλο υπέρ του συμπατριώτη τους, ο Πούιγ κατάφερε να μετριάσει την ένταση του αντιπάλου του και όντας απόλυτα ψύχραιμος “καθάρισε” το ματς στο πέμπτο σετ χάνοντας μόλις ένα γκέιμ και έκανε το 0-1 για τους Γάλλους.
Για την ιστορία, ο Λούκας Πούιγ, Νο11 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, επικράτησε μετά από 2 ώρες και 52 λεπτά τένις με 6-3, 6-2, 4-6, 3-6, 6-1, αν και βρέθηκε με 6-3, 6-2, 2-1 μπροστά, έχοντας στην… τσάντα του κι ένα μπρέικ στο τρίτο σετ!
@la_pouille finds some form in the final set and breaks Seppi to go 3-1 up with this backhand rocket #DavisCup pic.twitter.com/Z67biEgq9O
— Davis Cup (@DavisCup) 6 Απριλίου 2018
Τέλος καλό όλα καλά για τον Γιανίκ Νοά και την ομάδα του όμως, που πήρε τον πολύ σημαντικό βαθμό, στην προσπάθεια που κάνει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στον θεσμό, και χωρίς πλέον να έχει στο ρόστερ τους Τσονγκά και Μονφίς.
Την ολική ανατροπή που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Αντρέας Σέπι, πραγματοποίησε ο τρελοΙταλός Φάμπιο Φονίνι. Ο “Φόνα” επιβλήθηκε του Ζερεμί Σαρντί αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, και μέσα σε αποθέωση έφερε την σειρά ανάμεσα στις δυο χώρες, σε απόλυτη ισορροπία.
Πιο συγκεκριμένα, ο Φονίνι βρέθηκε να χάνει με σετ και μπρέικ, όμως δεν πτοήθηκε και γύρισε την κατάσταση, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 6-7(6), 6-2, 6-2, 6-3 μετά από 3 ώρες και 34 λεπτά αγώνα.
@fabiofogna wrong foots @jimchardy with a forehand rocket as he starts to take control of this rubber. Has Chardy got anything left to give? #DavisCup pic.twitter.com/3gSs6QQQ0b
— Davis Cup (@DavisCup) 6 Απριλίου 2018
Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την διάρκεια του αγώνα, Φονίνι και Σαρντί λίγο έλειψε να… πιαστούν στα χέρια, με τον Γάλλο, από ότι φαίνεται και από το ριπλέι της φάσης, να προκαλεί τον πάντοτε ευέξαπτο και νευρικό Φονίνι, ο οποίος δεν ήθελε και πολύ για να μετατρέψει τον αγώνα σε… ρινγκ.
Οι ψυχραιμότεροι πάντως, ηρέμησαν τον Ιταλό, ο οποίος από εκείνη την στιγμή κι έπειτα έκανε πάρτι στο γήπεδο, βγάζοντας αντίδραση και δείχνοντας στον αντίπαλό του ποιος είναι το αφεντικό του court.
Congratulations @fabiofogna
It’s all to play for with the tie now level at 11#DavisCup pic.twitter.com/J9LdoKGY3K
— Davis Cup (@DavisCup) 6 Απριλίου 2018
Πλέον, η μεγάλη μάχη ανάμεσα στους περσινούς πρωταθλητές του Davis Cup και τους πάντα ψυχωμένους Ιταλούς παίρνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με το παιχνίδι των διπλών που είναι προγραμματισμένο για το Μ.Σάββατο ανάμεσα στους Μπολέλι, Λορέντζι και Πιέρ Ιγ Ερμπέρ, Μαού, να κρίνει πάρα πολλά για το μέλλον της σειράς.
Την Κυριακή του Πάσχα πρόκειται να γίνουν και τα υπόλοιπα μονά παιχνίδια, που θα αναδείξουν και την χώρα που περνάει στα ημιτελικά του World Group στο φετινό Davis Cup.
ΙΤΑΛΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ 1-1
Αντρέας Σέπι-Λούκας Πούιγ 3-6, 2-6, 6-4, 6-3, 1-6
Φάμπιο Φονίνι-Ζερεμί Σαρντί 6-7 (6), 6-2, 6-2, 6-3
Σάββατο (15:00):
Σιμόνε Μπολέλι/Πάολο Λορέντζι-Πιέρ Ιγ Ερμπέρ/Νικολά Μαού
Κυριακή (12:30):
Φάμπιο Φονίνι-Λούκας Πούιγ
Αντρέας Σέπι-Ζερεμί Σαρντί
Δημήτρης Χαλιάπας
The post Μια σας και μια μας – VIDEO appeared first on Tennis24.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Ομπράντοβιτς: "Κάποιες φορές ο βοηθός σου μπορεί να θέλει να σε μαχαιρώσει πισώπλατα"
- «Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα μόνο για τον ΠΑΟΚ»
- "Ντύθηκε" Σπανούλης (video)
- Με την πλάτη στον τοίχο ο Μπουρούσης
- Κλοπ: «Λίγοι ηλίθιοι κατέστρεψαν τα πάντα»
- Η σκηνή του μοιραίου: Η ταινία του Σπίλμπεργκ που βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις ηθοποιοί
- LIVE Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις
- Η Ζαλγκίρις άλωσε το ΣΕΦ και έδωσε πλεονέκτημα έδρας στον... Παναθηναϊκό!
- Κινδυνεύουν με κατάσχεση όσοι αγόρασαν μεταχειρισμένα εισαγωγής!
- Calma! Ο Ράφα είναι εδώ… – VIDEO
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Tennis24

- Τελευταία Νέα Tennis24
- Μια σας και μια μας – VIDEO
- Διακοπές στις Μπαχάμες για Κύργιο-Βερντάσκο – PICS
- Calma! Ο Ράφα είναι εδώ… – VIDEO
- Το καλύτερό μου τένις!
- Δωρεά της Novak Djokovic Foundation
- Ηττήθηκε και έμεινε 2η η Ελλάδα
- Ξεπέρασε την “Μάσα” η Χάλεπ!
- Γιουτζίν Μπουσάρ: “Θα παίζω σε μικρότερα τουρνουά”
- Εγχειρίστηκε ο Τσονγκά! – PIC
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Βγαίνει στο σφυρί το περίφημο βασιλικό διαμάντι «Μπλε Φαρνέζε»
- Νέα επιβεβαίωση για Γιαννιώτα και Βαγιαδολίδ!
- Ο Βαλβέρδε είπε ότι ο Μέσι ίσως ξεκουραστεί κόντρα στη Λεγανές
- Τέταρτο καλύτερο αμυντικό ημίχρονο ο Ολυμπιακός!
- Στα... πόδια του Παπασταθόπουλου!
- «Άνοιξε» τα Σπάτα Μ. Παρασκευή ο Τσιγκρίνσκι!
- Πρόκληση από Τούρκους ψαράδες - Αλωνίζουν ανενόχλητοι και ψαρεύουν μέσα σε ελληνικά ύδατα
- "Real Valladolid want to make Giannis Gianniotas loan move permanent"