Μεντβέντεφ: “Στο Μαϊάμι θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στο Νο1”

Η παραμονή του Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο Νο1 του κόσμου μπορεί να τελείωσε πολύ σύντομα, ωστόσο ο Ρώσος δήλωσε ότι στο Miami Open θα έχει την ευκαιρία του για να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή. 

Την ερχόμενη Δευτέρα ο Μεντβέντεφ θα χάσει το Νο1 του κόσμου μετά την ήττα του στον 3ο γύρο του Indian Wells από τον Γκαέλ Μονφίς. Η ήττα αυτή σημαίνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα περάσει τον Ρώσο και θα βρεθεί και πάλι στο Νο1 του κόσμου

παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στο τουρνουά της Καλιφόρνια. 

Ο Μεντβέντεφ γνώριζε ότι για να διατηρηθεί στην κορυφή της κατάταξης θα έπρεπε να φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στο Indian Wells, αν και ο ίδιος δήλωσε ότι η ήττα από τον Μονφίς δεν είχε καμία σχέση με την πίεση για το Νο1.

“Πλέον ξέρω ότι θα χάσω το Νο1, οπότε θα έχω την ευκαιρία στο Μαϊάμι για να το πάρω πίσω”, είπε ο Μεντβέντεφ. “Συνήθως αισθάνομαι λίγο καλύτερα στο Μαϊάμι όσον αφορά το τένις, οπότε θα προσπαθήσω να παίξω καλά εκεί.”

“Όπως πάντα λέω όταν παίζω το καλύτερό μου τένις είναι δύσκολο να με νικήσει κάποιος. Όμως το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να μπορείς να αναπαράγεις το καλύτερο παιχνίδι σου κάθε φορά.”

“Σε αυτό το σημείο οι big 3 είναι απλώς εξωπραγματικοί γιατί ανεξάρτητα από τις συνθήκες και την επιφάνεια κερδίζουν πάντα τα τουρνουά ή κερδίζουν τρελά παιχνίδια.”

Η παραμονή του Ρώσου στο Νο1 κράτησε για τρεις εβδομάδες, δύο περισσότερες από τον Πατ Ράφτερ και μια από τον Κάρλος Μόγια. 

“Είναι καλύτερα να είσαι το Νο1 για μια εβδομάδα ή να μην το καταφέρεις ποτέ; Νομίζω ότι είναι καλύτερα αν καταφέρεις να ανέβεις εκεί έστω και για λίγο.”, είπε. 

“Αυτό που θα κάνω είναι το καλύτερο δυνατό στις προπονήσεις μου, στα Grand Slam, στα Masters. Να κερδίσω όσο πιο πολλά τουρνουά μπορώ και ανάλογους βαθμούς έτσι ώστε να μπορέσω να είμαι στο Νο1 για μεγάλο χρονικό διάστημα.”

“Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί η καριέρα σου. Θέλω να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος και να παίξω καλύτερα απ’ ότι έπαιξα εδώ.”

Το Miami Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 23 Μαρτίου – 3 Απριλίου.

The post Μεντβέντεφ: “Στο Μαϊάμι θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στο Νο1” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα