Μεντβέντεφ και χωμάτινη επιφάνεια: Μια σχέση… αγάπης (vids)

16:20 2/4/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ δεν αναμένεται να αγωνιστεί φέτος στη χωμάτινη περίοδο, όπως ανέφερε ο ίδιος με ανακοίνωση του στα social media, λόγω μιας μικρής κήλης που τον ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες. 

Ο Ρώσος ανακοίνωσε ότι θα απέχει 1-2 μήνες κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει την clay-season, η οποία ξεκινάει επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα (4/4) με τα δύο 250άρια τουρνουά σε Χιούστον και Μαρακές. 

Hi everyone. The last

months I have been playing with a small hernia. Together with my team I have decided to have a small procedure done to fix the problem. I will likely be out for the next 1 – 2 months and will work hard to be back on court soon. Thanks for all the support.

— Daniil Medvedev (@DaniilMedwed) April 2, 2022

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η σχέση του Νο2 του κόσμου με τη χωμάτινη επιφάνεια δεν ήταν και η καλύτερη. Ειδικά την περσινή σεζόν δεν ήταν λίγες οι φορές που μιλούσε με τα χειρότερα λόγια για τη συγκεκριμένη επιφάνεια. 

Στο τουρνουά της Ρώμης μάλιστα ο Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι: “είναι η χειρότερη επιφάνεια στον κόσμο για μένα. Όμως αν σου αρέσει να είσαι βρώμικος σαν σκύλος, δεν κρίνω…”

Τα ίδια και…χειρότερα είχαν ειπωθεί από τον Ρώσο και στο τουρνουά της Μαδρίτης στην αναμέτρηση με τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα τον οποίον κέρδισε στα τρία sets, ωστόσο ο Μεντβέντεφ ήταν φανερά εκνευρισμένος με την επιφάνεια, αν και στο τέλος έγραψε στην καθιερωμένη αφιέρωση στις κάμερες: “αγαπάω το χώμα..”

Για όλα αυτά ωστόσο ο Μεντβέντεφ είχε προϊδεάσει, καθώς λίγο πριν ξεκινήσει η clay-season είχε δηλώσει ότι στο χώμα δεν υπάρχει κάτι που να του αρέσει. 

“Ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι που να μου αρέσει σχετικά με τις χωμάτινες επιφάνειες,” είχε πει περίπου 12 μήνες πριν ο Μεντβέντεφ”

“Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι στη σκληρή επιφάνεια γνωρίζεις ότι κάποια από τα χτυπήματα σου, θα είναι καθοριστικά για να κερδίσεις έναν πόντο, σε αντίθεση με τις χωμάτινες επιφάνειες που απαιτείται να βάλεις περισσότερο σπιν, να δουλέψεις με διαφορετική τροχιά.”

“Όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο, αφού για 9-10 μήνες, έχω συνηθίσει να παίζω σε σκληρές επιφάνειες, έχοντας συνηθίσει να παίζω με διαφορετικό τρόπο. Έπειτα για δύο μήνες πρέπει να αλλάξω στυλ παιχνιδιού, δεν είναι καθόλου απλό.”

Το ότι ο Μεντβέντεφ δεν αισθάνεται άνετα στο χώμα ήταν κάτι που φαίνεται και από τις επιδόσεις του Ρώσου στη χωμάτινη επιφάνεια, καθώς όχι μόνο δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο, αλλά με εξαίρεση το 2019, όπου έφτασε στον τελικό της Βαρκελώνης και στον ημιτελικό του Μόντε Κάρλο, δεν έχει καταφέρει να φτάσει μακριά σε κανένα τουρνουά. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και στο Roland Garros μόλις πέρσι κατάφερε να σημειώσει την 1η νίκη στην καριέρα του, μετά από το 2017 και τις τέσσερις σερί ήττες στον 1ο γύρο της διοργάνωσης. 

The post Μεντβέντεφ και χωμάτινη επιφάνεια: Μια σχέση… αγάπης (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα