Μεντβέντεφ: “Δεν σκέφτηκα τον τελικό με τον Ράφα” (vid)

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ ξεκαθάρισε ότι δεν είχε στο μυαλό του στον χαμένο τελικό πριν από 2 χρόνια στη Μελβούρνη από τον Ράφα Ναδάλ (και πάλι με ολική ανατροπή), έδωσε για μια ακόμη φορά τα εύσημα στο Γιάνικ Σίνερ, ενώ παραδέχθηκε ότι η κούραση από τα προηγούμενα ματς στο τουρνουά εμφανίστηκε στον τελικό. 

“Ήμουν κοντά. Ήμουν πραγματικά κοντά. Ναι, το σκορ ήταν παρόμοιο με εκείνον τον τελικό, αλλά νομίζω ότι ο αγώνας ήταν λίγο διαφορετικός. Δεν σκέφτηκα πολύ τον τελικό με τον Ράφα γιατί πραγματικά προσπάθησα να τον αφήσω πίσω μου.”

“Διαφορετικά θα υπήρχαν πολλά ματς

κατά τη διάρκεια της σεζόν τα οποία θα τα έχανα. Και σήμερα ακόμα δεν ένιωσα ξαφνικά ότι ήμουν μπροστά με 2-0 και ξαφνικά σταμάτησα να παίζω και πήγα πίσω στη βασική γραμμή να κάνω λόμπες. Δεν έκανα σοβαρά λάθη. Νομίζω ότι αυτό που συνέβη ήταν ότι άρχισε να παίζει διαφορετικά γιατί είδε στην αρχή κάτι διαφορετικό από μένα, το οποίο ήταν πολύ επιθετικό.”

“Κουράστηκα λίγο σωματικά, όπως σε κάθε ματς πιο πριν, αλλά οι αντίπαλοί μου δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν. Προσπαθούσα να παλέψω, να είμαι περήφανος για τον εαυτό μου, όπως και είμαι. Πάλευα έτρεχα, δεν θα με πείραζε αν δεν μπορούσα να νιώσω τα πόδια μου αύριο. Θα έκανα τα πάντα μέχρι τον τελευταίο πόντο κι αυτό έκανα.”

“Υπήρξαν κάποιοι πόντοι στο τέλος που φάνηκε η αδρεναλίνη να πέφτει, αλλά δεν φάνηκε να κουράζεται όπως οι άλλοι αντίπαλλοί μου. Άρχισε να πιέζει πιο πολύ και να παίζει καλύτερα. Κουράστηκα λίγο και σέρβιρα χειρότερα. Προσπάθησα να αλλάξω την κατάσταση, αλλά δεν κατάφερα και γι’ αυτό είναι ο νικητής.”

“Μετά τον αγώνα με τον Ζβέρεφ πήγα για ύπνο στις 05:00 το πρωί. Ήταν τρελό. Θυμάμαι μόνο άλλη μια φορά, όταν κέρδισα το ATP Finals στο Λονδίνο είχα πάει για ύπνο στις 04:00 μετά τη νίκη μου κόντρα στον Ναδάλl και την επόμενη μέρα έπρεπε να παίξω με τον Τιμ.”

“Κατάφερα να κερδίσω σε ένα κλειστό ματς και ήταν αρκετά δύσκολο. Τα ματς των 5 sets έχουν το καλό ότι την επόμενη μέρα δεν έχεις αγώνα, αλλά αν πας για ύπνο τόσο αργά την επόμενη μέρα νιώθεις χάλια και προσπαθείς να αναρρώσεις για την επόμενη. Τουλάχιστον όμως έχω το ρεκόρ σε κάτι!”

“Οι αγώνες στα 5 set είναι δύσκολοι για το σώμα. Οι χειρότερες μέρες ήταν οι επόμενες μέρες μετά τους αγώνες μου με τον Hurkacz και με τον Ζβέρεφ. Στη χθεσινή προπόνηση αναρωτιόμουν πως θα κατάφερνα να παίξω στον τελικό, πως θα κινούμουν. Κάναμε όμως εξαιρετική δουλειά, ειδικά με τον φυσιοθεραπευτή μου, έτσι κάθε φορά που έφτανε η ώρα να μπω στο court ήμουν έτοιμος.”

“Και σε κάθε ματς συνέβαινε το ίδιο, έπεφτε η ενέργειά μου μετά το 2ο set, γιατί δεν είχα κοιμηθεί καλά και είχα παίξει πολύ τις προηγούμενες μέρες. Αυτό είναι και δικό μου λάθος, γιατί έπρεπε να είχα κερδίσει πιο γρήγορα κάποιους αγώνες. Δεν είναι εύκολο αλλά τουλάχιστον δεν είχα κάποιον τραυματισμό και είμαι έτοιμος για το επόμενο στάδιο της σεζόν.”

“Σε αυτό το τουρνουά ο Γιάνικ ήταν σίγουρα ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, γι’ αυτό και το κέρδισε. Αυτή τη στιγμή είναι και το Νο.1 στο Race. Δεν γνωρίζουμε όμως τι θα συμβεί αύριο, αν συνεχίσει να κερδίζει τουρνουά, θα ανεβεί και στο Νο.1 του κόσμου. Πολλά μπορούν να συμβούν, γι’ αυτό και το τένις είναι ένα όμορφο άθλημα. Πάντως αν μείνει υγιής και συνεχίζει να παίζει όπως έπαιξε εδώ, κάποια στιγμή θα γίνει Νο.1.”

The post Μεντβέντεφ: “Δεν σκέφτηκα τον τελικό με τον Ράφα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα