Μεντβέντεφ: “Ακόμα δεν συμπαθώ πολύ το χώμα”

09:45 9/4/2024 - Πηγή: Tennis24

O Ντανίλ Μεντβέντεφ, μιλώντας αποκλειστικά στο Eurosport, αποκάλυψε τις υψηλές προσδοκίες που έχει στη φετινή χωμάτινη σεζόν, με το βλέμμα στο Roland Garros το οποίο θα διεξαχθεί φέτος 26 Μαΐου με 09 Ιουνίου.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης είπε πως συνεχίζει να μην πολυσυμπαθεί την

κόκκινη επιφάνεια αν και τις τελευταίες σεζόν, έχει σημειώσει κάποιες σημαντικές επιτυχίες όπως η πορεία του έως τα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν το 2021 και φυσικά ο πρώτος τίτλος Masters, στη Ρώμη την περσινή σεζόν.

“Βήμα-βήμα θα προσπαθήσω να φορμαριστώ στο χώμα, φτάνοντας στο Παρίσι. Έφτασα στα προημιτελικά εκεί πριν τρία χρόνια, παίζοντας αρκετά καλό τένις. Πέρυσι κέρδισα τον τίτλο στη Ρώμη. Ακόμα δεν συμπαθώ πολύ το χώμα γιατί πιστεύω ότι το παιχνίδι μου δεν ταιριάζει πολύ στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Είναι πολύ πιο δύσκολο για μένα να προσαρμοστώ στις διαφορετικές συνθήκες, με τη διαφορετική αναπήδηση της μπάλας ή όταν βρίσκω απέναντί μου έναν καλό αντίπαλο με δύσκολο kick serve” είπε χαρακτηριστικά ο 28χρονος Ρώσος.

“Οπότε, θα πρέπει να δουλέψω σε μικρές λεπτομέρειες όπως έκανα πέρυσι και μερικά χρόνια πριν στο Roland Garros. Έχω ολοένα και μεγαλύτερες προσδοκίες στο χώμα κάτι που μερικές φορές είναι επικίνδυνο αλλά εμένα μου αρέσει να έχω προσδοκίες γιατί βοηθάει στην αυτοπεποίθησή μου. Ανυπομονώ για το Γαλλικό Όπεν. Νιώθω ότι τελευταία παίζω πολύ καλά στα Grand Slam και παίζω καλά στα μεγάλα τουρνουά. Θα προσπαθήσω να το εκμεταλλευτώ αυτό και να κάνω ένα καλό Roland Garros φέτος” πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ έχει κατακτήσει ένα Grand Slam, το 2021 στο US Open ενώ έχει παίξει σε ακόμη πέντε τελικούς, με πιο πρόσφατο τον φετινό στη Μελβούρνη όπου ηττήθηκε με ολική ανατροπή από τον Γιάνικ Σίνερ.

Μιλώντας για το παιχνίδι στην Αυστραλία, ο Ρώσος έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού Ιταλού.

“Όλο το τουρνουά ήταν μια εμπειρία για μένα. Στον τελικό, ο Γιάνικ κατάφερε να ολοκληρώσει ένα σπουδαίο comeback. Άλλαξε την τακτική του και κατάφερε να με κερδίσει. Πριν από τον τελικό, οι αντίπαλοί μου κουράστηκαν. Ο Γιάνικ δεν κουράστηκε και δεν έπαιζε σφιγμένος. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν κρίμα για μένα. Ίσως αυτή η εμπειρία με βοηθήσει του χρόνου και προσπαθήσω να κάνω τα παιχνίδια πιο γρήγορα, τους πόντους πιο σύντομους. Αν καταφέρω να φτάσω πάλι στον τελικό, να είμαι πιο φρέσκος” είπε ο Ρώσος.

Ο Μεντβέντεφ αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του την Τετάρτη απέναντι σε έναν εκ των Μονφίς-Τόμπσον.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)

The post Μεντβέντεφ: “Ακόμα δεν συμπαθώ πολύ το χώμα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα