Με ψηλά το κεφάλι – VIDEO

Η Μαρία Σάκκαρη αποχαιρέτησε το Αυστραλιανό Όπεν με ήττα στα τρία σετ από την Πέτρα Κβίτοβα, στον 4ο γύρο της διοργάνωσης…

Παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε για να κερδίσει την Τσέχα και να προκριθεί για παρθενική φορά στην καριέρα της σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, η Μαρία ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και είπε αντίο στη Μελβούρνη.

Αν και προηγήθηκε με 6-7(4), 1-2 και 15-40 στο σερβίς της αντιπάλου της, φτάνοντας μια ανάσα από το να πάρει προβάδισμα με μπρέικ και

στο 2ο σετ, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε τελικά από την επτάχυψη Κβίτοβα που δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι και δικαιώθηκε.

Μετά από δυο ώρες και 16 λεπτά κλειστής μάχης στη Rod Laver Arena, η Νο8 τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης πήρε τη νίκη με 6-7(4), 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στις “8” καλύτερες του πρώτου Major της χρονιάς.



Η Μαρία μπορεί να αποχαιρέτησε το όνειρο, όμως μόνο θετικές αναμνήσεις μπορεί να έχει από την πορεία της στην Αυστραλία αυτή την εβδομάδα, μιας και έπαιξε για πρώτη της φορά σε 4ο γύρο Slam.

Με αυτή την πορεία της μάλιστα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την άλλη Δευτέρα θα κερδίσει δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και θα βρεθεί για πρώτη της φορά στο Top20 του κόσμου.

Όσον αφορά τη νικήτρια τώρα, η Κβίτοβα στα προημιτελικά θα παίξει κόντρα στην Άσλεϊ Μπάρτι.

Ο αγώνας

Χαρακτηρίστηκε από τα πολλά και συνεχόμενα μπρέικ που έγιναν στο σερβίς των δυο αθλητριών. Η πιο έμπειρη και πιο ψύχραιμη στις κρίσιμες στιγμές Τσέχα, υπερίσχυσε στο τέλος και η Μαρία έφυγε με μια πικρή γεύση από το τουρνουά, μιας και… μπορούσε το κάτι παραπάνω.

Στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σέρβιρε δυο φορές για το 0-1, στο 4-5 και το 5-6, όμως ισάριθμες η Κβίτοβα της είπε “όχι ακόμη”, στέλνοντας εν τέλει το πρώτο σετ σε τάι-μπρέικ.

Εκεί, αν και πρώτη προηγήθηκε η Τσέχα με μίνι μπρέικ (2-1), η Μαρία επέδειξε πάθος για την ανατροπή και έκανε τελικά το 0-1 με 4-7.

Παρά το γεγονός ότι η Κβίτοβα ξεκίνησε με μπρέικ στο δεύτερο κομμάτι του ματς (1-0), η Μαρία δεν πτοήθηκε. Κέρδισε δυο συνεχόμενα γκέιμς ανακτώντας το προβάδισμα (1-2) και μάλιστα δημιούργησε δυο μπρέικ πόιντς στο σερβίς της αντιπάλου της στη συνέχεια, χωρίς τελικά να καταφέρει να “ξεφύγει” στο σκορ.

Αν εκείνο το μπρέικ γινόταν και η Σάκκαρη έμπαινε μπροστά με 1-3, όλα θα ήταν διαφορετικά. Δυστυχώς όμως, η Κβίτοβα “τιμώρησε” αυτές τις δυο χαμένες ευκαιρίες.

Πρώτα ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια πήρε κεφάλι με μπρέικ (3-2). Η Μαρία απάντησε κατευθείαν και έφερε ξανά το ματς στα ίσια (3-3), όμως από εκεί και έπειτα, το ματς έγινε… μονόλογος.

Η Τσέχα κέρδισε 9/11 γκέιμς που παίχτηκαν “σπάζοντας” ακόμη τέσσερις συνολικά φορές το σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και έφτασε έτσι στη νίκη με όπλο της το σερβίς, το οποίο σταθεροποίεισαι και διαφύλαξε μέχρι τέλους.

Με 4/10 μπρέικ πόιντς ολοκλήρωσε τον αγώνα η Μαρία, ενώ με 8/18 τελείωσε η Κβίτοβα που σέρβιρε με πολύ καλύτερα ποσοστά στο τελευταίο… ενάμιση σετ και δικαιώθηκε.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Με ψηλά το κεφάλι – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα