Μάρεϊ: “Το Wimbledon δεν θα γίνει ποτέ exhibition τουρνουά”

Ο Άντι Μάρεϊ έσπευσε να σχολιάσει την απόφαση των ATP και WTA να μην βαθμολογήσουν το φετινό Wimbledon, μετά την απαγόρευση συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων στο τουρνουά. Ο Μάρεϊ σε δημοσίευση του στο Twitter προσπάθησε να εξηγήσει ότι οι πόντοι που κερδίζει ένας παίκτης όταν προχωράει τους γύρους δεν έχουν καμία σημασία όταν πρόκειται για

ένα τόσο σημαντικό και ιστορικό τουρνουά.

“Παρακολουθώ πολύ το γκολφ και δεν έχω ιδέα πόσους βαθμούς κατάταξης παίρνει ο νικητής του Masters. Εγώ και οι φίλοι μου αγαπάμε το ποδόσφαιρο και κανένας από εμάς δεν ξέρει ούτε ενδιαφέρεται πόσους βαθμούς κατάταξης παίρνει μια ομάδα όταν κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά θα μπορούσα να σας πω ακριβώς ποιος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Masters κάθε χρονιά.

Θα ρισκάρω να υποθέσω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που θα παρακολουθούν αγώνα στο Centre Court του Wimbledon σε λίγες εβδομάδες δεν θα γνωρίζουν ή δεν θα νοιάζονται για το πόσους βαθμούς κατάταξης παίρνει ένας παίκτης που θα κερδίσει έναν αγώνα του 3ου γύρου. Αλλά εγγυώμαι ότι θα θυμούνται ποιος κερδίζει. Το Wimbledon δεν θα γίνει ποτέ exhibition και ποτέ δεν θα μοιάζει με exhibition. Τέλος.”

I follow golf very closely and have no idea how many ranking points the winner of the @TheMasters gets.
Me and my friends love football and non of us know or care how many ranking points a team gets for winning the @FIFAWorldCup

— Andy Murray (@andy_murray) May 25, 2022

Σημειώνεται ότι ο Μάρεϊ είναι μέλος του συμβουλίου παικτών της ATP που συλλογικά υποστήριξε αυτή την απόφαση. Παρόμοια σχόλια με τον Μάρεϊ έκανε και ο Βρετανός Νο11 Κάμερον Νόρι:

“Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι προφανώς γράφεται ιστορία με αυτή την απόφαση της ATP. Όλοι οι παίκτες μιλούν γι’ αυτό και όλοι έχουν άποψη για αυτό. Είναι δύσκολο να τους βλέπεις να αφαιρούν τους βαθμούς, αλλά το Wimbledon είναι ένα τόσο ξεχωριστό τουρνουά. Θα παίξω σίγουρα.

Θέλω να βγω εκεί έξω και να προσπαθήσω να κερδίσω τον τίτλο. Δεν νομίζω ότι το να μην υπάρχουν πόντοι θα αφαιρέσει κάτι από αυτό, καθώς οποιοσδήποτε θαυμαστής που παρακολουθεί, θα το δει και θα σκεφτεί: «Ουάου, κέρδισε το Wimbledon» Δεν πρόκειται να πει: «Ουάου κέρδισε 2.000 πόντους εκεί».”

Το Wimbledon πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο διάστημα 27 Ιουνίου με 10 Ιουλίου.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Μάρεϊ: “Το Wimbledon δεν θα γίνει ποτέ exhibition τουρνουά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάρεϊ, “Το Wimbledon,marei, “to Wimbledon