Λούτι: “Δεν θα χάσει τον ύπνο του, λόγω Ράφα”

Ο προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ μίλησε στο Reuters για τη μάχη του GOAT και το ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων σε Grand Slam τουρνουά

Ποτέ στο παρελθόν, ο Ράφαελ Ναδάλ δεν είχε πλησιάσει τόσο πολύ τον Ρότζερ Φέντερερ σε κατακτήσεις Grand Slam.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον Ελβετό να προηγείται κατά τρεις Major τίτλους του αντίζηλού του, όμως μετά τον 12ο τίτλο

του στο Παρίσι και το 19ο Grand Slam του στη Νέα Υόρκη, ο Ράφα αγγίζει για πρώτη φορά τον Βασιλιά.

Με αυτό το δεδομένο αλλά και τους δύο ακόμη Grand Slam τίτλους του Νόβακ Τζόκοβιτς φέτος, όπου έφτασε συνολικά τους 16, η κουβέντα για τον G.O.A.T (Greatest Of All Time) έχει φουντώσει σε όλα τα επίπεδα.

Ανεπηρέαστος από αυτή την κουβέντα, φαίνεται πως μένει ο Ρότζερ Φέντερερ. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο Σέβεριν Λούτι, τονίζοντας ότι ο Φέντερερ δεν θα καταστραφεί αν ο Ναδάλ τον ξεπεράσει σε Grand Slam.

“Όχι, δεν νομίζω ότι είναι στρεσαρισμένος για το αν τον φτάσει ο Ναδάλ. Επικεντρώνεται στον εαυτό του. Τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον Ράφα και γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να κατακτήσεις τόσους πολλούς τίτλους. Δεν τον βλέπω να ανησυχεί γι’αυτό. Δεν θα καταστραφεί ολοκληρωτικά αν ο Ράφα τα κάνει 20 τα Grand Slam του”

Ο Λούτι πιστεύει, επίσης, ότι οι φίλαθλοι του τένις θα ήταν καλύτερα να χαίρονται που παρακολουθούν τους δύο σπουδαίους τενίστες να αγωνίζονται παρά να έχουν εμμονές για το ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.

“Είναι καλό για τους φιλάθλους. Ειδικά γι’αυτούς που πίστευαν ότι είχε τελειώσει όταν ο Ρότζερ είχε 17 τίτλους και ο Ράφα 14” πρόσθεσε.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας Davis Cup της Ελβετίας, μίλησε και για την πιθανότητα ο Φέντερερ να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo 2020.

Ίσως η συμμετοχή του στο Ολυμπιακό τουρνουά να επηρεαστεί από την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Davis Cup της φετινής χρονιάς.

“Είναι πιθανό να αγωνιστεί αν και δεν αποτελεί στόχο. Το έχει αφήσει για λίγο ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι wild cards για τους Ολυμπιακούς. Συνήθως δίνουν τις κάρτες σε μικρότερες χώρες αλλά νομίζω ότι αν ο Ρότζερ αποφασίσει να παίξει, θα αναθεωρήσουν” είπε ο Λούτι.

Φέντερερ και Ναδάλ θα βάλουν στην άκρη τις “προσωπικές τους διαφορές” και θα αγωνιστούν ως συμπαίκτες στο Laver Cup αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη.

The post Λούτι: “Δεν θα χάσει τον ύπνο του, λόγω Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα