Λάρνακα: Μεγάλη νίκη και ημιτελικός για Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παμαιχαήλ κάθισε στο court μόλις 77 λεπτά απέναντι στην 32χρονη Ρουμάνα και πρώην Νο68 του κόσμου Αντρέα-Κριστίνα Μίτου επικρατώντας με 6-2, 6-0 εξασφαλίζοντας μια θέση στα ημιτελικά του τουρνουά ITF των 35.000 δολαρίων που διεξάγεται στη Λάρνακα αυτές τις μέρες. 

Αυτός είναι ο πρώτος φετινός ημιτελικός για την 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια και ο πρώτος μετά από τον Ιανουάριο του 2023 στο Μεξικό, αλλά και ο 52ος στην καριέρα της σε επίπεδο ITF

Η Παπαμιχαήλ

τελείωσε τον προημιτελικό απέναντι στη Μίτου κερδίζοντας το 66% των πόνων πίσω από το πρώτο service (21/32) και το 67% στο δεύτερο (10/15), έσωσε τα 5/6 break-points της αντιπάλου της, ενώ αντίθετα η ίδια ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική εκμεταλλευόμενη τις 6 από τις 8 ευκαιρίες για break.

Μετά από ένα επιβλητικό ξεκίνημα η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε με 4-0, βρίσκοντας δύο breaks, με την Μίτου όμως να παίρνει πίσω το ένα από τα δύο μειώνοντας σε 4-2. Ωστόσο, αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο τουρνουά με την Παπαμιχαήλ να κατακτά τα επόμενα 8 games φτάνοντας στην πρόκριση. 

Στα ημιτελικά η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την 27χρονη Ιταλίδα και Νο586 του κόσμου, Ντέμπορα Κιέζα, η οποία στον προημιτελικό της Παρασκευής κέρδισε την Γερμανίδα και Νο2 του ταμπλό Νομά Ακούγκουε Νοά με 6-1, 6-4. 

Θέση στον τελικό του διπλού έκλεισε ο Χρήστος Αντωνόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Κύπριο Ελευθέριο Νέο επικράτησαν στον ημιτελικών των Ενρίκο Μπαλντισέρι (Ιταλία) και Ντάρσαν Σουρέ (Μαλαισία) με 4-6, 6-4, 10-8. 

Στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσουν είτε τους Καρίπι (Ν. Αφρική)/Γκέρτς (Γερμανία), είτε τους Ιταλούς Καντενάσο/Περφέτι που παίζουν αργότερα μέσα στην ημέρα. 

Αντίθετα ο ημιτελικός της Έλενα Χριστοφή που μαζί με την Νεφίσα Μπερμπέροβιτς (Βοσνία) έπαιξαν απέναντι στις Κουνγκ (Ελβετία)/Μαλόνεϊ (Μ. Βρετανία) δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς εγκατέλειψαν στα μισά του 1ου set με τις Κουνγκ και Μαλόνεϊ να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό. 

The post Λάρνακα: Μεγάλη νίκη και ημιτελικός για Παπαμιχαήλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα