Κούριερ: “Το Ρολάν Γκαρός έχει κατανοήσει το λάθος του”

19:53 3/4/2020 - Πηγή: Tennis24

Με τα δεδομένα που έχουμε, αυτή τη στιγμή, στο παγκόσμιο τένις, δεν θα δούμε αγωνιστική δράση τουλάχιστον μέχρι τις 13 Ιουλίου, που ήταν μέχρι πρότινος η καταληκτική ημερομηνία του φετινού Wimbledon.

Αλλά, ενώ το All England Club, φαίνεται πως συζήτησε με παίκτες, κυβέρνηση και άλλους αρμόδιους φορείς πριν προβεί στην ακύρωση της φετινής διοργάνωσης

και στη μετάθεσή της έναν χρόνο μετά, το Ρολάν Γκαρός, λειτουργώντας εντελώς μονομερώς, πήρε την απόφαση να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του από τον Μάιο στον Σεπτέμβριο προκαλώντας σωρεία αρνητικών αντιδράσεων.

Η παγκόσμια τενιστική κοινότητα έχει εξάρει τη συμπεριφορά του Wimbledon που, πολύ γρήγορα, προέβη σε πλήρη οικονομική κάλυψη των εισιτηρίων που είχαν πουληθεί δίνοντας στους κατόχους τους και προτεραιότητα για τα εισιτήρια του 2021, αλλά έχει “καταδικάσει” το Ρολάν Γκαρός για την εγωιστική συμπεριφορά του στιλ “αποφασίζουμε και διατάζουμε”.

Ο δις κάτοχος του Ρολάν Γκαρός, Τζιμ Κούριερ, φαίνεται πάντως πως έχει κάποιες “εσωτερικές” πληροφορίες από τους ιθύνοντες του Γαλλικού Όπεν που περιγράφονται σαν να έχουν κατανοήσει το λάθος τους μετά τη δημόσια κατακραυγή των τελευταίων εβδομάδων.

“Από την πληροφόρηση που έχω, οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός έχουν καταλάβει το λάθος τους να πάρουν μια τόσο μεγάλη απόφαση δίχως να ενημερώσουν κανέναν. Νομίζω ότι έχουν προβεί σε εκτενείς συζητήσεις μεταξύ τους για το τι έγινε και όλες είναι προς την κατεύθυνση ότι η συμπεριφορά τους ήταν λανθασμένη” ανέφερε ο παλαίμαχος Αμερικανός τενίστας.

Μένει να δούμε τι σημαίνει αυτό επί του πρακτέου, δηλαδή την οριστική ακύρωση του φετινού Ρολάν Γκαρός και την μετάθεση του κανονικά για το 2021 όπως έχουν κάνει σχεδόν όλες οι άλλες διοργανώσεις που ακυρώθηκαν.

Κώστας Αϊτάκης

The post Κούριερ: “Το Ρολάν Γκαρός έχει κατανοήσει το λάθος του” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα