Κόσοβο: Διπλός θρίαμβος για Α. Παναγιωτίδου – Τίτλος στα διπλά για Πουρναρόπουλο

19:04 2/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου ολοκλήρωσε με δύο τίτλους την εξαιρετική της εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά ITF J30 στο Κόσοβο με την 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια να στέφεται πρωταθλήτρια τόσο στο μόνο όσο και στα διπλά έχοντας παρτενέρ την αδερφή της Λυδία Παναγιωτίδου. 

Στον τελικό του Σαββάτου η Παναγιωτίδου παραχώρησε μόλις 2 games στην Αλβανίδα Γκρέσι Μπάιρι στο επιβλητικό 6-2, 6-0 φτάνοντας στην κατάκτηση του 1ου τίτλου (στη μέχρι τώρα πορεία της) σε τουρνουά ITF

junior στο μονό και μάλιστα χωρίς να χάσει set

Για να φτάσει μέχρι εκεί η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αλβανίδας Ρέα Κινάμι με 6-0, 6-1 στον 1ο γύρο, ενώ στη συνέχεια κέρδισε και την Γερμανίδα Γιουλιάνε Κοσίνσκι με 6-3, 6-3, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα προημιτελικά. 

Εκεί, κέρδισε και την Σκοπιανή Γιάνα Μποζινόφσκα με 6-2, 6-3, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε και της Ουκρανής Μαρίγια Γιεμσάνοβα με 6-1, 6-0. 

Ο 2ος τίτλος της ημέρας για την Παναγιωτίδου ήρθε μερικές ώρες αργότερα όπου μαζί με την αδερφή της Λυδία επικράτησαν στον ελληνικό τελικό του διπλού των Τατιάνα Έλενα Γιτοπούλου και Έλενα Παλιούρα με 6-2, 6-3. 

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος ITF Junior για την Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου (1ος για την Λυδία) μετά από αυτούς σε Τίρανα (J5) το 2022 και Βελιγράδι (J60) τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας μαζί της και στα δύο τουρνουά την Τσέιλιν Ιπέκ. 

Για να φτάσουν μέχρι τον τίτλο στα διπλά οι αδερφές Παναγιωτίδου νίκησαν στον 1ο γύρο τις Ντέφνε Αϊντεμίρ (Τουρκία) και Άια Μπρόκι (Κόσοβο) με 6-1, 6-4, στα προημιτελικά κέρδισαν τις Φόρτα Μορίνα (Κόσοβο) και Ρέα Κινάμι (Αλβανία) με 6-4, 6-1, ενώ στα ημιτελικά επικράτησαν και των Σκοπιανών Γιάνα Μποζίνκοβα και Άνα Μιτέφσκα. 

Στην κατηγορία των αγοριών ο Στέφανος Πουρναρόπουλος έκανε μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου εκεί ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον 13χρονο Βούλγαρο που παίζει με τις ΗΠΑ, Τέοντορ Ντάβιντοφ με 4-6, 6-4, 7-6(1). 

Θυμίζουμε ότι ο Ντάβιντοφ είχε συστηθεί στο ελληνικό κοινό πέρσι στο Τατόι (IMG Stars) κάνοντας μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που αγωνίζεται καθώς χτυπάει την μπάλα μόνο με το forehand με το αριστερό και το δεξί. 

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Πουρναρόπουλος κέρδισε στον 1ο γύρο τον Κοσοβάρο Μέλος Ναλμπάνι με 6-1, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο επικράτησε του Μαυροβουνίου Στέφαν Τζόκοβιτς με 6-2, 6-3. 

Στα προημιτελικά ο Νο1 του ταμπλό ξεπέρασε το εμπόδιο του Κροάτη Ντόριαν Στίμπλικ με 6-2, 6-4, ενώ στον ημιτελικό κέρδισε και τον Αλεκσάντρ Τριφουνόφσκι με 6-4, 6-2. 

Μπορεί ο τίτλος να μην ήρθε στα μονά για τον Πουρναρόπουλο, ωστόσο ο 16χρονος κατάφερε, μαζί με τον Άγγελο Αυγέρη να κατακτήσουν στον τίτλο στα διπλά κερδίζοντας στον τελικό τους Νίκο Χατζηαβράαμ και Μπλαζ Στεμπλάι (Σλοβενία) με 6-1, 5-7, 10-8. 

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος ITF Juniors στη μέχρι τώρα πορεία του Πουρναρόπουλου (2ος μέσα στο 2023) μετά από τους 2 σε Κόσοβο (J5) και Τίρανα (J5) το 2022 και πάλι μαζί με τον Αυγέρη, αλλά και εκείνον στο Βελιγράδι τον περασμένο Ιανουάριο, (J60) έχοντας ως παρτενέρ τον Ανδρέα Λοϊζά. 

Για να φτάσουν μέχρι τον τίτλο το ελληνικό δίδυμο κέρδισε στον 1ο γύρο τους Νόβακ Ιβάνοβιτς (Σερβία) και Νίκο Κατσάνο με 7-5, 6-4, στα προημιτελικά κέρδισαν τους Λούκα Μεντόγιεβιτς (Αυστραλία) και Καν Μουσαμπέγκοβιτς (Βοσνία) με 6-1, 7-5, ενώ στον ημιτελικά ξεπέρασαν και τους Μαυροβουνίους Στέφαν Τζόκοβιτς και Σκέντερ Κατάνα με 6-7(3), 7-6(2), 11-9. 

The post Κόσοβο: Διπλός θρίαμβος για Α. Παναγιωτίδου – Τίτλος στα διπλά για Πουρναρόπουλο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα