Κολομβία: Νικηφόρα πρεμιέρα στο διπλό για την Παπαμιχαήλ

09:19 4/4/2023 - Πηγή: Tennis24

Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στα διπλά η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, για το WTA250αρι τουρνουά στη Μπογκοτά, έχοντας για παρτενέρ της την Σλοβένα Νταλίλα Γιακούποβιτς.

Το Ελληνοσλοβένικο δίδυμο επικράτησε με 6-3, 7-5 το No1 ζευγάρι των Νατέλα Τζαλαμίτζε (Γεωργία) και Καμίλα Ρακίμοβα (Ρωσία) μέσα σε μία ώρα και 28 λεπτά παιχνιδιού, και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης στην Κολομβία.

Στο 1ο set, το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο μέχρι και το 5ο game,

με τις Παπαμιχαήλ και Γιακούποβιτς να σερβίρουν πρώτες και να διατηρούν μια ισχνή διαφορά (3-2).

Στο αμέσως επόμενο έκαναν το πρώτο break του αγώνα, ενώ στη συνέχεια κράτησαν στο μηδέν τις αντίπαλές του με άψογο service, για να απέχουν ένα βήμα από την κατάκτηση της πρώτης στροφής του αγώνα (5-2).

Με love game (40-0) μείωσε παροδικά το No1 ζευγάρι του ταμπλό (5-3), όμως στο 9ο game Παπαμιχαήλ και Γιακούποβιτς σέρβιραν για μία ακόμα φορά χωρίς λάθος, και έβαλαν τα θεμέλια της νίκης (6-3).

Στο δεύτερο μέρος, αν και αμφότερες οι δύο πλευρές ξεκίνησαν άψογα από το service τους, από το 3ο game και μετά το Ελληνοσλοβένικο δίδυμο κυριάρχησε στο κορτ, πραγματοποιώντας σερί 4/4 κερδισμένα games, προσθέτοντας στο ενδιάμεσο δύο νέα break στο ενεργητικό τους (5-1).

Οι Νο58 και Νο90 στον κόσμο απάντησαν άμεσα στο σερί αυτό, και έσβησαν και τα δύο break, για να φτάσουν στην ισοφάριση στο 10ο game (5-5), όμως οι Παπαμιχαήλ και Γιακούποβιτς διατήρησαν τη ψυχραιμία τους, έσπασαν για 4η φορά το service των αντιπάλων τους (6-5), και στο τελευταίο game δεν έκαναν λάθος και έκλεισαν ιδανικά το ματς (7-5).

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, το νικηφόρο ζευγάρι θα αντιμετωπίσει είτε τις είτε τις Τζέσι Ρόμπις/Πραθάνα Τόμπαρε, είτε τις Οκσάνα Καλασνίκοβα/Καταρζίνα Πίτερ, για μια θέση στην τελική τετράδα.

Παράλληλα, δεν αργεί και η πρεμιέρα της Δέσποινας στα μονά, όπου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιταλίδας, αλλά και No206 της WTA κατάταξης, Νούρια Μπρανκάσιο, σήμερα Τρίτη στις 20:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), στο πλαίσιο του 1ου γύρου.

The post Κολομβία: Νικηφόρα πρεμιέρα στο διπλό για την Παπαμιχαήλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα