Κακή εμφάνιση και ήττα για Φέντερερ – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν και ηττήθηκε από τον Κέι Νισικόρι στην πρεμιέρα του στο Nitto ATP Finals.

Το χειρότερο ξεκίνημα έκανε ο Ρότζερ Φέντερερ στο φετινό World Tour Finals.

Ο 37χρονος Ελβετός, εξάκις πρωταθλητής στην εν λόγω διοργάνωση με τελευταία όμως κατάκτηση το 2011, έκανε μία, δίχως υπερβολή, άθλια

εμφάνιση και ηττήθηκε από τον Κέι Νισικόρι με 7-6(4), 6-3 και πλέον…τρέχει για να προλάβει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο “Βασιλιάς” ήταν πραγματικά κάκιστος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του με την εμφάνιση του αυτή, μαζί με τον τελικό του Σινσινάτι κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και την ήττα του στο Αμερικανικό Όπεν από τον Τζον Μίλμαν, να είναι οι χειρότερες του στιγμές στη σεζόν.

“Έσπασε” τα κοντέρ με τα αβίαστα λάθη του ο Ελβετός τενίστας που είχε πολύ κακό footwork και συγχρονισμό στα χτυπήματά κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο ακόμα και σε μπάλες δίχως μεγάλη πίεση.

Και όλα αυτά ενώ ο Νισικόρι δεν έκανε δα και κανένα σπουδαίο ματς, ήταν όμως σαφώς πιο σταθερός ενώ, από ένα σημείο και μετά στο δεύτερο σετ, είχε την ψυχολογία και το σκορ με το μέρος του.

Μία εμφάνιση που θα χρειαστεί ένα γρήγορο delete από τον Μαέστρο που πλέον καλείται, μετά την straight sets ήττα του, να κερδίσει πιθανώς και τα δύο επόμενα ματς του ομίλου Λέιτον Χιούιτ αν θέλει να προχωρήσει στη διοργάνωση.

Τα σημάδια της κακής εμφάνισης του Φέντερερ ήταν εμφανή από το πρώτο σετ.

Ο Ελβετός τενίστας μπορεί να μην αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στο σερβίς του, ήταν όμως τραγικός στις επιστροφές.

Ενώ πήρε μπόλικες ευκαιρίες σε δεύτερα σερβίς του Νισικόρι, τις πέταγε σχεδόν όλες στον κάλαθο των αχρήστων με πολύ κακό timing στα χτυπήματά του και ολέθρια αβίαστα λάθη.

Έφτασε παρόλα αυτά στο 6-5 και 0-30 στο σερβίς του Νισικόρι αλλά εκείνη ο Ιάπωνας απάντησε με απίστευτο τρόπο, ενστικτωδώς, μια καλή επιστροφή του Φέντερερ εκνευρίζοντας ακόμα περισσότερο τον ήδη ευάλωτο Ελβετό που τα έβαλε αρκετές φορές και με τον umpire του αγώνα.

Τα νεύρα του “Βασιλιά” φάνηκαν ακόμα περισσότερο στην αρχή του tie break όπου έπαιξε πολύ άσχημα με τον Νισικόρι να “μυρίζει αίμα” και να φτάνει πολύ γρήγορα στο ευρύ 6-1.

Εκεί, ανησύχησε κάπως χάνοντας τους επόμενους τρεις πόντους αλλά η ζημιά τελείωσε στο 7-4 και πλέον ο Φέντερερ καλείτο να κάνει μια ανατροπή αλλά, πάνω απ’όλα, να ανεβάσει κατακόρυφα την πολύ κακή απόδοσή του.

Η αρχή του δεύτερου σετ φάνηκε ότι θα ήταν η ευκαιρία για την αντεπίθεσή του.

Ο Νισικόρι έκανε ένα κάκιστο πρώτο game και έδωσε το break στον Φέντερερ αλλά ούτε τώρα “ξύπνησε” ο έμπειρος τενίστας.

Με νέα λάθη χάρισε και ο ίδιος το break back στον Νισικόρι και την ευκαιρία να προηγηθεί για πρώτη φορά ουσιαστικά στο ματς.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Η απόδοσή του “Βασιλιά” χειροτέρευε όσο ο αγώνας προχωρούσε και ο Νισικόρι άρπαξε την ευκαιρία για το τελειωτικό σπάσιμο σερβίς που του έδωσε μια πολύ σπουδαία νίκη και τον έστειλε οδηγό του ομίλου μαζί με τον Κέβιν Άντερσον.

Το αποτέλεσμα αυτό βάζει για τα καλά “φωτιά” στον όμιλο Λέιτον Χιούιτ και μένει να δούμε αν η εμφάνιση του Φέντερερ ήταν απλά μία κακή αρχή ή ασφαλής ένδειξη της κατάστασης στην οποία πλέον βρίσκεται…

Κυριακή, 11/11: Round Robin Stage ATP Finals
Anderson (S. Africa) beat Thiem (Austria) 6-3 7-6(10)
Nishikori (Japan) beat Federer (Switzerland) 7-6(4) 6-3

ATP FINALS SINGLES DRAW | OOP(-2h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Κακή εμφάνιση και ήττα για ΦέντερερVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα