Καινοτομίες στο χώρο του Τένις, στα χρόνια του Κορονοιού

1η Τηλεδιάσκεψη της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κ. Ελλάδας σε συνεργασία με την ΕΦΟΑ

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, με πρωτοβουλία της ΕΦΟΑ σε συνεργασία με την Ε’ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε η 1η τηλεδιάσκεψη (πιλοτικά), με την συμμετοχή σχεδόν όλων των προπονητών

Αντισφαίρισης της Ε’ ένωσης (40 άτομα), των εκπροσώπων της Ένωσης (Σέγκης Πάνος, πρόεδρος Ένωσης), του εκπροσώπου της ΕΦΟΑ (Καφφέ Δημήτρη), των Ομοσπονδιακών προπονητών (Παπαδημητρίου Δημήτρη, Αδαλόγλου Μιχάλη, Μούρτζιου Χρήστου, Αλεξίου Μιχάλη και του τεχνικού Διευθυντή της ΕΦΟΑ, Σγούρου Ιορδάνη).

Τον συντονισμό της 1ης τηλεδιάσκεψης είχε ο Έφορος αγωνιστικού της ΕΦΟΑ (Αθαναηλίδης Γιάννης).

Η ατζέντα της τηλεδιάσκεψης είχε βασικά ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του τένις στην Ελλάδα.

1ο θέμα: Τι κάνουμε στο διάστημα της αναγκαστικής αποχής από την δραστηριότητα
2ο Θέμα: Πώς μπορούμε να το κάνουμε
3ο Θέμα: Με τι μέσα μπορούμε να το κάνουμε
4ο Θέμα: Σε ποιους απευθυνόμαστε

Όσον αφορά το πρώτο θέμα οι βασικές τοποθετήσεις επικεντρώθηκαν σε ζητήματα (συντήρησης), φυσικής κατάστασης, τεχνικής και ανάλυσης παιχνιδιού).

Στο δεύτερο θέμα οι τοποθετήσεις είχαν να κάνουν με τις δυνατότητες που προσφέρονται στον καθένα (περιβάλλον και τόπος κατοικίας).

Στο τρίτο θέμα, σχετικά με τα μέσα , οι περισσότεροι προπονητές ανέφεραν, τα τυπικά μέσα που χρησιμοποιούν(σχοινάκια, κώνοι, medicine ball, TRX .κ.ο.κ)

Στο τέταρτο θέμα, οι τοποθετήσεις , είχαν να κάνουν με τους αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων και τα τμήματα υποδομής.

Συμπεράσματα και προτάσεις
Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν με την πρόταση του Καφφέ Δημήτρη (να κατατεθεί ένα πρωτόκολλο λειτουργίας των εγκαταστάσεων τένις και τρόπου προπόνησης που θα διαφυλάττει την υγεία όσων εργάζονται και συμμετέχουν).

Παράλληλα ο Κος Καφφές Δημήτρης, έδωσε και μία άλλη προοπτική και διάσταση στο άθλημα του τένις “το οποίο το χαρακτήρισε από τα πιο ασφαλή σπορ για όλους τους ασκούμενους (στις ημέρες του κορονοιού) γιατί δεν υπάρχει επαφή’’.

Επιγραμματικά και σύμφωνα με τα σημεία των καιρών, ο έφορος της ΕΦΟΑ, Αθαναηλίδης Γιάννης ανέφερε ότι “στον Αθλητισμό, έχει μεγάλη σημασία ποιος θα φύγει πρώτος στην εκκίνηση η επανεκκίνηση, για να κερδίσει το στοίχημα και η ΕΦΟΑ με τις πρωτοβουλίες της μπορεί”.

Τέλος όλοι επαίνεσαν την πρωτοβουλία της ΕΦΟΑ και περιμένουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

The post Καινοτομίες στο χώρο του Τένις, στα χρόνια του Κορονοιού appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα