Ιβανίσεβιτς: «Πολλές φορές διαφωνούμε με τον Νόλε, είναι ιδιοφυΐα»

Για την συνεργασία του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε ο προπονητής του, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο πλάι του έμπειρου τενίστα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν είναι εύκολο να δώσεις κίνητρα στον Νόβακ, επειδή τα έχει κερδίσει ήδη όλα. Βρίσκουμε όμως τρόπους. Πολλές φορές διαφωνούμε, αλλά είναι καλό να συζητάμε.

Ένας τρόπος που πάντα βοηθάει να βρεθεί κίνητρο, είναι το πείσμα του Τζόκοβιτς, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να θέλει να υπερβεί τον εαυτό του.

Είμαι χαρούμενος που προπονώ μια ιδιοφυΐα, τον καλύτερο τενίστα

όλων των εποχών και έναν από τους καλύτερους αθλητές γενικά. Ο Νόβακ είναι μια κατηγορία μόνος του, δεν υπάρχουν πολλοί σαν εκείνον στον κόσμο, είναι ένας νικητής. Ήμασταν τυχεροί που είχαμε παίκτες σαν τον Ράφα και τον Ρότζερ πριν από εκείνον, γιατί ο ένας ώθησε τον άλλον, αλλά ο Νόβακ μπορεί να δίνει κίνητρα μόνος του στον εαυτό του. Όταν του λες ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, τότε σου αποδεικνύει ότι μπορεί. Πάντα προσπαθεί να βρίσκει έναν τρόπο να κερδίσει, δεν έχει δικαιολογίες, ακόμα και όταν δεν είναι καλά ή είναι τραυματισμένος. 

Ο κόσμος με γνώρισε σαν έναν άγριο άνθρωπο από το court, αλλά είμαι πολύ διαφορετικός στην πραγματικότητα. Είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος. Κανείς δεν πίστευε ότι θα γινόμουν καλός προπονητής. Πρέπει να αντιλαμβάνεσαι πως όταν είσαι προπονητής δεν είσαι εσύ ο σημαντικός, αλλά ο παίκτης, συνεπώς πρέπει να μαζέψεις τον εγωισμό σου».

The post Ιβανίσεβιτς: «Πολλές φορές διαφωνούμε με τον Νόλε, είναι ιδιοφυΐα» appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα