Ιβανίσεβιτς: “Πιο πιθανό να παίξω εγώ στο Ούμαγκ, παρά ο Νόλε στο US Open”

Ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τη συμμετοχή του Σέρβου στο US Open, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Νο7 του κόσμου έχει τύχει κακής μεταχείρισης, αλλά και έντονης κριτικής επειδή δεν εμβολιάστηκε κατά της covid-19.

Θυμίζουμε ότι στην αρχή της σεζόν ο Τζόκοβιτς απελάθηκε ενόψει του Australian Open

λόγω του μη εμβολιασμού του. Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ είχε υποστηρίξει τότε ότι η απόφαση για την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς (για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες) οφειλόταν στους φόβους ότι ο Σέρβος θα πυροδοτούσε αισθήματα κατά του εμβολίου.

O 21 φορές πρωταθλητής Grand Slam πρόκειται να χάσει και το US Open του επόμενου μήνα, καθώς η Ένωση Αντισφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών (USTA) επιβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσει τους κάνονες που ορίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα σε μη εμβολιασμένους κατά της covid-19, με τον Τζόκοβιτς να ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει στάση. 

“Δεν ξέρω για το US Open, είναι πολύ δύσκολο.”, είπε ο Ιβανίσεβιτς στην κρατική εφημερίδα Slobodna Dalmacija, ενόψει του τουρνουά στο Ούμαγκ αυτή την εβδομάδα. 

“Πιστεύω ότι πιο εύκολα θα πάρω wild card και θα κατακτήσω τον τίτλο στο Ούμαγκ , παρά να τον αφήσουν να παίξει στο US Open.”

“Τον σέβομαι και τον εκτιμώ, πήρε μια απόφαση που δεν θα αλλάξει. Ωστόσο, όταν τον χαρακτηρίζουν ως ηγέτη των ανεμβολίαστων κι ότι είναι κακή επιρροή, αυτό είναι λάθος.”

“Δεν θέλει να εμβολιαστεί, δεν θέλει να βάλει στο σώμα του το εμβόλιο, αλλά ποτέ δεν είπε στους άλλους να μην εμβολιαστούν. Σέβομαι και στηρίζω την απόφασή του.”

“Ελπίζω κάποια στιγμή όλες αυτές οι αποφάσεις να σταματήσουν. Υπάρχουν πολλές αντιφάσεις. Εγώ προσωπικά έχω εμβολιαστεί δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αλλά εδώ και 2,5 χρόνια μας τρομοκρατούν. Όταν μολύνεσαι είναι σαν να έχεις ψώρα. Πραγματικά μας έχουν στήσει ως ομάδα μπροστά σ’ έναν τοίχο ντροπής.”

Όπως όλα δείχνουν ο Νόβακ Τζόκοβιτς εκτός από το US Open δεν θα αγωνιστεί ούτε στο 1000άρι του Μόντρεαλ, καθώς και στον Καναδά ισχύουν οι ίδιες απαγορεύσεις. 

Το US Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 29 Αυγούστου – 11 Σεπτεμβρίου. 

The post Ιβανίσεβιτς: “Πιο πιθανό να παίξω εγώ στο Ούμαγκ, παρά ο Νόλε στο US Open” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα