Ίδια χρηματικά έπαθλα για άνδρες και γυναίκες ζήτησε ο Μάρεϊ

16:17 1/8/2023 - Πηγή: Tennis24

Για ακόμη μία φορά ο Άντι Μάρεϊ έκανε έκκληση για του ίσα χρηματικά έπαθλα σε άνδρες και γυναίκες τενίστες που αγωνίζονται στο ίδιο τουρνουά.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής Grand Slams υποστηρίζει εδώ και καιρό την ισότητα και στα δύο tour. Πιστεύει ότι οι παίκτες που μοιράζονται τα ίδια γήπεδα στην ίδια διοργάνωση θα πρέπει να έχουν το ίδιο χρηματικό έπαθλο.

Αυτή τη στιγμή, ο Μάρεϊ αγωνίζεται στο Citi Open. Σε αυτό το τουρνουά, ο νικητής του απλού ανδρών θα κερδίσει το ποσό των 353.000$. Eνώ η πρωταθλήτρια στο απλό γυναικών

θα βραβευτεί με επιταγή 120.000$.

Ο Μάρεϊ ρωτήθηκε για τη διαφορά στα χρηματικά έπαθλα στη συνέντευξη Τύπου πριν από το τουρνουά απαντώντας τα εξής:

«Πάντα ένιωθα ότι όταν αγωνιζόμαστε στην ίδια διοργάνωση στα ίδια γήπεδα, θα έπρεπε να παίζουμε για, ξέρετε, για το ίδιο χρηματικό έπαθλο.

Είμαι υποστηρικτής των ίσων χρηματικών επάθλων και νομίζω ότι είναι υπέροχο που πολλά από τα τουρνουά στο tour το υποστηρίζουν και νομίζω είναι πραγματικά πολύ θετικό.

Είναι δύσκολο να γίνει. Νομίζω ότι για να γίνει, η WTA και η ATP θα πρέπει να ενωθούν και να εργαστούν ως ένα. Αλλά τα δύο tours έχουν διαφορετικούς χορηγούς, διαφορετικές τηλεοπτικές συμφωνίες.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει ακόμα να αλλάξουν, αλλά νιώθω ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση».

The post Ίδια χρηματικά έπαθλα για άνδρες και γυναίκες ζήτησε ο Μάρεϊ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα