Η media day του Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ, κλασικός “μαγνήτης” των media όπου και αν βρίσκεται, μίλησε στη media day του ATP Finals δίνοντας και τις απαραίτητες εξηγήσεις για την απόσυρσή του από το ATP Cup του Ιανουαρίου.

Υπεραμύνθηκε της επιλογής του να μην συμμετάσχει στο παρθενικό ATP

Cup που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς στην Αυστραλία, ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 38χρονος τενίστας, ενώ είχε δηλώσει αρχικά πως θα συμμετάσχει στη διοργάνωση εθνικών ομάδων που δίνει πόντους κατάταξης στην ATP Tour, αναγκάστηκε να ανακοινώσει την απόσυρση του προ ημερών ώστε να φτιάξει ένα όσο το δυνατόν πιο “λειτουργικό” πρόγραμμα στο 2020 για αυτόν.

“Πίστευα ότι θα με έκανε πολύ χαρούμενο να παίξω σε αυτή τη διοργάνωση αλλά, στο τέλος της ημέρας, δεν είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση για μένα. Κάτι έπρεπε να “φύγει” από το πρόγραμμά μου και αποφασίσαμε να είναι το ATP Cup. Κανονικά δεν παίρνω αποφάσεις βεβιασμένα αλλά το 2020 είναι μια ιδιαίτερη σεζόν για μένα” ανέφερε ο “Βασιλιάς”.

Κανονικά, συμμετείχε τις τελευταίες σεζόν στο Hopman Cup των αρχών Ιανουαρίου, μια εκκίνηση στη χρονιά που του έδινε καλό ρυθμό για τη συνέχεια.

Το Hopman Cup, όμως, με την εισαγωγή του ATP Cup δεν υφίσταται πλέον.

“Μου άρεσε πολύ το Περθ. Ελπίζω ότι αυτή η αλλαγή δεν θα με επηρεάσει. Πρέπει να εμπιστευτώ τώρα τη δουλειά που θα γίνει στην προπόνηση. Με την ηλικία και την εμπειρία είμαι αισιόδοξος ότι όλα πάνε καλά”.

“Θα πάω από νωρίς στη Μελβούρνη για να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα. Το κλειδί είναι η υγεία και θα βρω γρήγορα τα πατήματα μου ειδικά στη σκληρή επιφάνεια” κατέληξε ο Μαέστρος που ήδη σκέφτεται δυναμικά την αρχή του 2020.

Κώστας Αϊτάκης

The post Η media day του Ρότζερ Φέντερερ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα