Η αντίδραση του Ναδάλ που δεν είδαμε

13:53 2/2/2019 - Πηγή: Tennis24
Αρθρογραφεί ο αναγνώστης του Tennis24, Στέλιος Βρασκίδης για τη στήλη “Η άποψή μου”

Όλοι περιμέναμε τον πολυαναμενόμενο τελικό ανάμεσα στους Τζόκοβιτς και Ναδάλ. Το σκορ στους μεταξύ τους αγώνες ήταν 27-25 και σε τελικούς γκραν σλαμ 3-4 αντίστοιχα.

Οι μνήμες όλων πήγαν στο αλησμόνητο τελικό του 2012 που είδαμε την νίκη του Τζόκοβιτς στα 5 σετ μετά από 5 ώρες και 50 λεπτά. Όλοι ανυπομονούσαμε να δούμε έναν ίδιο τελικό ανεξάρτητα του τελικού νικητή.

Είδαμε έναν απίστευτο Τζόκοβιτς ο οποίος έχασε μόλις

2 σετ στην πορεία του μέχρι τον τελικό από τους ανερχόμενους Σαποβάλοφ και Μεντβέντεφ χωρίς όμως να ιδρώσει μένοντας κάτι λιγότερο από 12 ώρες στα κορτ και θυμίζοντας κατά διαστήματα τον τρομερό Νόλε που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια στην Αυστραλία.

Από την άλλη ο Ναδάλ ερχόμενος από τον τραυματισμό του και μένοντας 4 μήνες χωρίς επίσημο αγώνα έφτασε μέχρι τον τελικό χωρίς να χάσει σετ. Τα στοιχεία που είδαμε βελτιωμένα ήταν το αναμορφωμένο του σερβίς και το πιο επιθετικό του μπακχαντ αλλά και τα ανεβάσματα του στο φιλέ τελειώνοντας πιο σύντομα τους πόντους και μένοντας λίγο παραπάνω από 12 ώρες στα κορτ.

Ο τελικός ξεκίνησε και όλοι παρακολουθούσαμε έναν εξωγήινο Νόλε να παίρνει το πρώτο σετ κρατώντας πανεύκολα τα σερβίς του και γενικώς έβγαζε μια κυριαρχία στο γήπεδο. Ο Ράφα περίμενα να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι του αν ήθελε να κερδίσει τον τελικό. Αντιθέτως στο δεύτερο σετ η εικόνα ήταν η ίδια ο Ράφα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο καλώντας να ανατρέψει το 2-0.

Έχω δει πολλούς αγώνες του Ράφα και είναι από τους τενίστες που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες του αγώνα και αλλάζουν την στρατηγική τους. Ο Ράφα έπρεπε στα σερβίς του Νόλε και ειδικότερα στα δεύτερα σερβίς να ανέβει πιο ψηλά να πάρει πιο γρήγορα την μπάλα για να δυσκολέψει το έργο του Σέρβου. Όπως και στα σερβίς του Ισπανού έπρεπε να ανέβαινε πιο συχνά στο φιλέ και να τελειώνε εκεί τους πόντους γιατί έβλεπε πως στο παιχνίδι από την βασική γραμμή δεν είχε καμία ελπίδα.

Δεν υποστηρίζω πως αν τα έκανε αυτά θα κέρδιζε τον τελικό αλλά θα έβλεπα μια αντίδραση στην μέχρι τώρα κατάσταση που δεν είδα ούτε εγώ ούτε οι υπόλοιποι θεατές. Αντίδραση όμως δεν είδα και αυτό από μόνο του είναι πολύ ανησυχητικό.

Μοιραία λοιπόν ήρθε το 3-0, η κατάκτηση του 7ου Αυστραλιανού και 15ου γκραν σλαμ από τον σέρβο υπεραθλητή. Η χωμάτινη σεζόν είναι προ των πυλών εκεί που ο Ράφα είναι ασυναγώνιστος. Θα πρέπει όμως να δουλέψει πολύ στον ψυχολογικό τομέα γιατί περιμένω ένα τελικό ανάμεσα στους δύο στο Παρίσι μιας και δεν βλέπω ποιος θα μπορέσει να τους πάρει 3 σετ.

Εκεί ο Ράφα πρέπει να δείξει την κυριαρχία του στο χώμα αλλά πιστέψτε με δεν θα είναι τόσο εύκολο μιας και ο Νόλε του έχει πάρει τον “αέρα”.

Στέλιος Βρασκίδης – αναγνώστης

The post Η αντίδραση του Ναδάλ που δεν είδαμε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα