Η ακτιβίστρια Κόκο Γκοφ

“Έχω φωνή και την χρησιμοποιώ, με την ελπίδα ότι αυτές οι λέξεις θα διεγείρουν τον προβληματισμό κάποιων, ιδιαίτερα των ανθρώπων που είναι κοντά μου και πιο συγκεκριμένα των λευκών φίλων μου. Είναι πολύ λυπηρό που η σημερινή διαμαρτυρία είναι ανάλογη με εκείνη των παππούδων μου πριν 50 χρόνια, αλλά προφανέστατα η κατάσταση των μαύρων στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο καλή, όσο ο καταιγισμός ειδήσεων από τα μέσα μας κάνει να πιστεύουμε”.

Αυτές οι λέξεις ανήκουν στην Κόρι Γκοφ, μια νεαρή Αφρό-Αμερικανίδα αθλήτρια του τένις που μόλις στα 16

της χρόνια, βρίσκεται στο Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει προετοιμάσει την παγκόσμια κοινότητα για σπουδαία πράγματα στο μέλλον.

Στις επόμενες Αμερικανικές εκλογές η Κόκο δεν θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει τον 46ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά οι ιδέες της και οι απόψεις της είναι πολύ ξεκάθαρες και τις εξέφρασε δημόσια στο κίνημα Black Lives Matter, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο σε μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Delray Beach, στην πόλη που γεννήθηκε η Κόκο, είπε ότι: «Ζητώ να υπάρξει αλλαγή τώρα. Πρέπει να χρησιμοποιούμε την φωνή μας, ανεξάρτητα το πόσο λίγο ή πολύ επηρεάζουμε τους ανθρώπους. Ο καθένας έχει το καθήκον για να παρουσιάσει το όραμα του στην κοινωνία, αλλά και ιδιαίτερα στα μέλη της οικογένειας του και στους κοντινούς του φίλους, που βλέπουν το πρόβλημα των φυλετικών διακρίσεων με διαφορετικό τρόπο ή δεν το βλέπουν καθόλου. Ήρθε η ώρα για δύσκολες συζητήσεις».

Η πρώην Αμερικανίδια τενίστρια και τωρινή αρθρογράφος για το NBC Olympics, Mary Carillo κατά την διάρκεια συνέντευξης της στο TNS ανέφερε για την Γκοφ: «Η Κόκο έχει γίνει ακτιβίστρια».

Αριστείδης Κατσίδης

The post Η ακτιβίστρια Κόκο Γκοφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα