Γουίμπλεντον: Ανησυχία για απόσυρση του Φέντερερ

Το All England Club βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη βρετανική κυβέρνηση με τους διοργανωτές του Γουίμπλεντον να εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την περίπτωση απόσυρσης του Ρότζερ Φέντερερ από το τουρνουά, βάσει του πρωτοκόλλου υγείας της διοργάνωσης.

Μετά τα όσα συνέβησαν στο πρώτο μέιτζορ της σεζόν στην Μελβούρνη και τη μετάθεση του τουρνουά

για τρεις εβδομάδες, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από τους παίκτες να δυσαρεστηθούν, οι Βρετανοί τρέχουν να προλάβουν παρόμοια περιστατικά, 30 περίπου ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Τα βρετανικά ΜΜΕ εξέφρασαν βαθιά ανησυχία σχετικά με την περίοδο των 10 ημερών απομόνωσης εφόσον ένας παίκτης έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα της covid-19. 

Μερικοί από τους παίκτες θα ταξιδέψουν απευθείας από το Παρίσι στο Λονδίνο, μετά το τέλος του γαλλικού όπεν (13/6), κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν αρκετό χρόνο (πέρα των 10 ημερών) μέχρι την έναρξη του Γουίμπλεντον (28/6). 

Ωστόσο, μεταξύ των δύο γκραν σλαμ θα διεξαχθούν τουρνουά για τη σεζόν στο γρασίδι,  με τον Φέντερερ να αγωνίζεται, όπως έχει και ο ίδιος ανακοινώσει, στο Χάλε. 

Η αγωνία όλων στο All England Club είναι ότι σε περίπτωση που ο Ρότζερ Φέντερερ φτάσει στον τελικό του Χάλε, το νωρίτερο που θα βρίσκεται στο Λονδίνο είναι στις 20/6, οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά. 

Επομένως ο μεγάλος φόβος των διοργανωτών είναι ότι αν ο Φέντερερ έρθει σε επαφή με κάποιον που είναι θετικός σε κορονοϊό, δεν θα έχει το περιθώριο 10ημέρης απομόνωσης με αποτέλεσμα την υποχρεωτική απόσυρση του από το γκραν σλαμ. 

Για το υποθετικό αυτό σενάριο, το All England Club βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη βρετανική κυβέρνηση για να αποφευχθεί μια τέτοια συγκυρία. 

Τονίζεται ότι όσοι θα αγωνιστούν στο τουρνουά θα έχουν αυστηρότερους περιορισμούς κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά και περισσότερα τεστ ανίχνευσης του ιού. 

The post Γουίμπλεντον: Ανησυχία για απόσυρση του Φέντερερ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα