Γκρίνια των ντόπιων για την “Πόλη του Πάντελ” του Κριστιάνο Ρονάλντο (vid)

20:27 8/1/2024 - Πηγή: Tennis24

Τα πρώτα εμπόδια στην κατασκευή της περίφημης “Πόλης του Πάντελ” συναντά αυτή την περίοδο ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το μεγαλεπήβολο εγχείρημα, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή Λίντα-α-Βέλια, λίγο έξω από τη Λισσαβώνα. Ωστόσο, οι ντόπιοι… γκρινιάζουν για τη φασαρία και την αυξημένη κίνηση που αυτό πιθανόν θα φέρει.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν πως, ως πόλος έλξης, η “Πόλη του Πάντελ” θα δημιουργήσει επίπεδα ηχορύπανσης και κυκλοφοριακής πυκνότητας που θα

επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητας ζωής τους.

Επιπρόσθετα, ανησυχούν ότι το εγχείρημα μελλοντικά θα αυξήσει την τάση για πολεοδομικές παραβάσεις, σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες εκτάσεις πρασίνου.

Η λατρεία του Κριστιάνο Ρονάλντο για το πάντελ είναι γνωστή.

Η “Πόλη του Πάντελ” θα απαρτίζεται από 17 γήπεδα πάντελ, συν όλες τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις (γυμναστήριο, καφέ, αποδυτήρια κλπ.). Στο εγχείρημα επιτελικό ρόλο έχει αναλάβει εξαρχής η Πορτογαλική Ομοσπονδία Πάντελ, για την οποία μία τέτοια κατασκευή θα επιφέρει εκτόξευση της δημοφιλίας του σπορ στη χώρα.

Ψηφιακή απεικόνιση της “Πόλης του Πάντελ”:

Πάντως, η “Πόλη του Πάντελ” επελέγη για χτιστεί στη Λίντα-α-Βέλια έπειτα από συμφωνία με τον δήμαρχο του Οέιρας (δήμος στον οποίο υπάγεται η περιοχή) για δανεισμό της έκτασης για 30 χρόνια. Σημειώνεται επίσης πως η Λίντα-α-Βέλια είναι… κλασική επιλογή μεγάλων εταιριών για τα κεντρικά τους γραφεία.

Το δεδομένο που καθιστά περίπλοκη την ιστορία είναι πως τυπικά ο δήμος του Οέιρας δεν έχει ακόμη επικυρώσει τη συμφωνία με τους κατασκευαστές-ιδιοκτήτες της “Πόλης του Πάντελ” (ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι συμμέτοχος).

Έτσι, ακόμη και τώρα επικρατεί μία αβεβαιότητα για το κατά πόσο το εγχείρημα θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, δηλαδή το 2025.

Ψηφιακή… ξενάγηση στην “Πόλη του Πάντελ”:

The post Γκρίνια των ντόπιων για την “Πόλη του Πάντελ” του Κριστιάνο Ρονάλντο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα