Γκίλμπερτ: “Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Νόλε”

Ο πρώην Νο4 τενίστας του κόσμου, Μπραντ Γκίλμπερτ, ανέλυσε τα ενδεχόμενα του φετινού Αμερικανικού Όπεν, χρίζοντας μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στους άνδρες, τον Νόβακ Τζόκοβιτς…

Ο 59χρονος Αμερικανός, πρώην προπονητής του Άντι Μάρεϊ και νυν σχολιαστής στο ESPN, μίλησε για τη φετινή ξεχωριστή διοργάνωση στο Flushing Meadows, αναφέροντας και τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο στο ανδρικό και το γυναικείο ταμπλό.

Φυσικά, ξεχωρίζει στη λίστα του το όνομα του Νο1 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, απόντος

του Ράφα Ναδάλ, αλλά και του Ρότζερ Φέντερερ.

Πάντως, ο Γκίλμπερτ περιμένει πολλές εκπλήξεις στις δυο εβδομάδες αγώνων στη Νέα Υόρκη, ειδικά στο γυναικείο ταμπλό, όπου θα λείπουν έξι από τις πρώτες δέκα τενίστριες της παγκόσμιας κατάταξης.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ενόψει του φετινού τουρνουά. Αν ο Τζόκοβιτς είναι 100% υγιής, σε αυτή την επιφάνεια είναι τεράστιο φαβορί.

Είναι δύσκολη η πρόβλεψη για το ποιος θα πάρει τον τίτλο στους άνδρες, γιατί έρχονται από μεγάλη περίοδο απραξίας. Μπορεί κάποιος big server να κάνει έκπληξη. Ο Τζον Ίσνερ για παράδειγμα, που παίζει και στην χώρα του.

Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τέτοιου είδους παίκτες. Επίσης, είναι δύσκολο να προβλέψω από τώρα πως θα αντεπεξέλθει κάποιος top αθλητής, αν παίξει συνεχόμενα ματς με πολλά σετ (τέσσερα ή πέντε).

Πιστεύω θα δούμε μερικά τρελά αποτελέσματα. Ακόμη και να έπαιζαν οι Ναδάλ και Φέντερερ, πάλι θα βλέπαμε αρκετά περίεργα αποτελέσματα. Και το γεγονός ότι τα ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, θα παίξει μεγάλο ρόλο.

Κάποιος που δεν μπορεί να παίξει καλά σε μεγάλα γήπεδα ή μπροστά σε πολύ κόσμο, θα κάνει εκπλήξεις.

Στις γυναίκες, τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς ποια θα είναι η νικήτρια. Πρέπει να φτάσουμε στο τέλος και απλά να την δούμε. Όποια από το Top50 μου πεις τώρα ότι μπορεί να πάρει το τρόπαιο, θα σου πω: ‘Γιατί όχι;’“.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Γκίλμπερτ: “Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Νόλε” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα