Γκαρφία: “Μη με συγκρίνετε με τον Ράφα” – VIDEO

Ο 15χρονος Κάρλος Αλκαράζ Γκαρφία, αποτελεί ήδη, μεγάλο κεφάλαιο για το Ισπανικό τένις…

Είναι μόλις 15 ετών και ήδη απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ειδικά τα Ισπανικά που ψάχνουν εναγωνίως τον αντικαταστάτη του Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Κάρλος Αλκαράζ Γκαρφία, πρόσφατα έγραψε ιστορία αφού έγινε μόλις ο πέμπτος τενίστας που στα 15 του χρόνια πετυχαίνει νίκη κόντρα σε αντίπαλο του Top200, μετά τους Ράφαελ Ναδάλ, Ράιαν Χάρισον, Μπέρναρντ Τόμικ και Ρισάρ Γκασκέ, κερδίζοντας το πρώτο του ματς σε κυρίως ταμπλό Challenger τουρνουά στη Μούρθια.

Μιλώντας

στην Ισπανική εφημερίδα, Punto de Break ο Γκαρφία ζήτησε να μην μπαίνει σε σύγκριση με τον Ράφαελ Ναδάλ, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς.

“Οι προπονητές μου μου λένε να παίζω επιθετικά και μέσα από το γήπεδο, όμως η επιθυμία μου είναι να παίζω σαν τον Ράφα, πίσω από τη βασική γραμμή και να χτυπάω εκατοντάδες μπάλες. Πάντα βλέπω τον εαυτό μου στον Ράφα, ειδικά για τον χαρακτήρα του και για την εκτός γηπέδου συμπεριφορά του.

“Όταν με συγκρίνουν μαζί του, πάντα λέω το ίδιο πράγμα ότι δεν θέλω να με συγκρίνουν με τον Ναδάλ ή με οποιονδήποτε άλλον τοπ παίκτη, γιατί ακόμα είμαι παιδί κι αυτοί είναι επαγγελματίες και κορυφαίοι τενίστες. Δεν θέλω να με συγκρίνουν μαζί του. Είναι το παιδικό μου είδωλο. Δεν νιώθω όμως την πίεση. Δεν νιώθω ότι πρέπει να κάνω κάτι σπουδαίο ακόμα, κάτι για το οποίο θα μιλάει όλος ο κόσμος” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ταλαντούχος τενίστας.

Ο Γκαρφία βρίσκεται στο Νο507 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όσον αφορά τις θυσίες που πρέπει να κάνει για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, είπε: “Οι φίλοι μου στη Μούρθια, βγαίνουν περισσότερο έξω και βρίσκονται συχνά. Εγώ μπορώ να τους δω μόνο μια φορά την εβδομάδα. Μιλάμε συνήθως στο τηλέφωνο. Πρέπει να κάνω πολλές περισσότερες θυσίες από αυτούς.

“Προσπαθώ να συνδυάσω το τένις με το σχολείο. Προπονούμαι από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο και έχω μόνο μια ημέρα κενό, την οποία εκμεταλλεύομαι για να δω τους φίλους μου. Το πρωί πάω στο σχολείο και προσπαθώ να διαβάσω το βράδυ”

The post Γκαρφία: “Μη με συγκρίνετε με τον Ράφα” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα