Φέντερερ: “Σημαντικοί οι επόμενοι 2-3 μήνες – Τεράστιο επίτευγμα ο Ράφα”

Ο Ρότζερ Φέντερερ μιλώντας σε ελβετικό Μέσο (Tages Anzeiger) τόνισε ότι αν η επιστροφή του στο Laver Cup και στο τουρνουά της Βασιλείας που ακολουθεί, είναι πετυχημένη τότε αναμένεται να αγωνιστεί και το 2023 στο Tour. 

Ο ίδιος μάλιστα ήταν ξεκάθαρος σε ερώτηση αν θα επιστρέψει στο Tour με την προϋπόθεση ότι θα του το επιτρέψει το γόνατο: “Ναι, αυτό είναι σίγουρο”, είπε. “Πώς και πού δεν ξέρω ακόμα. Αλλά αυτό είναι το πλάνο.”, πρόσθεσε ο 40χρονος Ελβετός.

“Δεν έχω σκεφτεί πέρα από το Laver Cup

και στη Βασιλεία. Εξάλλου μετά από το τουρνουά της Βασιλείας (Οκτώβριος) η σεζόν θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Είναι σημαντικό για μένα να επιστρέψω στη φόρμα μου ώστε να μπορέσω να προπονηθώ στο 100%.”

“Μόλις το κάνω αυτό τότε θα μπορέσω να επιλέξω πόσα τουρνουά μπορώ να παίξω και που. Ωστόσο, το Laver Cup είναι μια καλή αρχή κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται να παίξω 5 αγώνες σε 6 ημέρες.”

Στο Laver Cup ο Φέντερερ μπορεί να έχει ένα πιο προσαρμοσμένο πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει μονά και διπλά σε αγώνες όπου το 3ο set είναι super tie-brek. 

“Στη Βασιλεία τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γι΄ αυτό πρέπει να προετοιμαστώ στην πράξη. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα συμβεί εκεί. Η ουσία είναι ότι οι επόμενοι 2-3 μήνες θα είναι εξαιρετικά σημαντικοί.”

Απίστευτο αυτό που έχει πετύχει ο Ράφα

Ο Φέντερερ μίλησε και για τον 14ο τίτλο του Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros, με τον Ελβετό να στέλνει προσωπικό μήνυμα στον Ισπανό, ο οποίος στη συνέχεια το δημοσιοποίησε. 

“Ήταν λίγο αργά για μένα και δεν κατάφερα να παρακολουθήσω τον προημιτελικό κόντρα στον Τζόκοβιτς”, είπε ο Φέντερερ. Ωστόσο, γενικά είναι απίστευτο αυτό που έχει πετύχει ο Ράφα. Εγώ κατάφερα να φτάσω το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας που ήταν 14 Grand Slam και ο Ράφα έχει κερδίσει μόνο το Roland Garros 14 φορές! Είναι πραγματικά απίστευτο!”

“Χάρηκα για εκείνον που το έκανε ξανά και του βγάζω το καπέλο. Μετά το 10ο, 11ο είχε σκεφτεί: Αυτό δεν μπορεί να γίνεται κι όμως συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη. Είναι γιγαντιαίο!”

The post Φέντερερ: “Σημαντικοί οι επόμενοι 2-3 μήνες – Τεράστιο επίτευγμα ο Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα