Φέντερερ: “Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι και είμαι ευγνώμων”

Σε μια αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε στους δημοσιογράφους ως ενεργός παίκτης για τελευταία φορά στην καριέρα του κάνοντας μια αναφορά στην 24χρονη πορεία του, στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα δήλωσε αγχωμένος για την τελευταία…παράσταση η οποία θα γίνει την Παρασκευή (23/9).

“Άλλες 15 ώρες για να περιμένω. Είναι διασκεδαστικό, αλλά και αγχωτικό.”, δήλωσε ο Ελεβετός. “Θα μου λείψουν περισσότερο οι μικρές στιγμές μετά τους αγώνες που όλα είχαν τελειώσει. Φαγητό με

φίλους και την ομάδα μου και συζητήσεις εκτός του τένις. Θα μου λείψει αυτό.”


“Γενικά θα μου λείψουν πολλά πράγματα. Βάζω την μπαντάνα, κοιτάζω τον καθρέπτη και λέω στον εαυτό μου: “είσαι έτοιμος να το κάνεις; Εντάξει, πάμε” Όσο κι αν αγαπάω αυτή τη στιγμή χαίρομαι που δεν θα το ξανακάνω ποτέ.”

“Θα μου λείψει ο κόσμος, οι φαν που είναι στο επίκεντρο των πάντων. Θα μου λείψει η κάθε αλληλεπίδραση. Άνθρωποι που ερχόντουσαν από μακριά για να με δουν. Θα μου λείψει πολύ αυτό.”

“Στην αρχή της καριέρας μου δεν φημιζόμουν για τη συνέπειά μου. Κι έγινα ένας από τους πιο συνεπής. Αυτό ήταν ένα σοκ για μένα. Στο τέλος μου άρεσε πολύ που μπορούσα να είμαι ανταγωνιστικός για τον τίτλο σε οποιοδήποτε τουρνουά για 15 και πλέον χρόνια.”

“Είμαι χαρούμενος που συνέβη όπως συνέβη. Δεν κάνω φλας-μπακ σε δύσκολες στιγμές. Το μυαλό μου κρατάει πάντα τους τίτλους και τις νίκες μου. Όλα τα λάθη που έγιναν, όλες οι λάθος αποφάσεις που πήρα με κάνουν να μεγαλώνω να ωριμάζω.”



Για το…περίφημο debate όσον αφορά τον GOAT μεταξύ των Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, ο Ελβετός απάντησε: “Σίγουρα είμαι περήφανος που είμαι μέρος του. Μια από τις μεγαλύτερες στιγμές μου ήταν η κατάκτηση του 15ου Major με τον Πιτ Σάμπρας να είναι παρών στο Wimbledon. Τα υπόλοιπα ήταν…μπόνους. Ήταν απίστευτο το γεγονός ότι κέρδισα ακόμα 5 Grand Slams, αλλά και ότι έφτασα του 100 τίτλους καριέρας (ATP).”

Ο Φέντερερ εξήγησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για ποιο λόγο επέλεξε το Λονδίνο και το Laver Cup για να αποχαιρετήσει το τένις. 

“Αυτό ήταν κάτι που με απασχόλησε. Ποιο θα είναι το μέρος που θα το κάνω. Σκέφτηκα να είναι στο US Open (πριν από την ανακοίνωση της Σερίνα), αλλά δεν θα αγωνιζόμουν ούτως ή άλλως. Ήθελα να έχω μια ευκαιρία για να αποχαιρετήσω σωστά τους φαν. Θα περίμενα έναν ακόμα μήνα. Σίγουρα θα ήθελα να είχα αποσυρθεί νωρίτερα, αλλά τελικά χαίρομαι που το κάνω στο Λονδίνο, ίσως στο πιο ιδιαίτερο μέρος για μένα.”



Ο κάτοχος 20 Grand Slam έκανε γνωστό από την αρχή της συνέντευξης Τύπου, ότι θα αγωνιστεί μόνο στα διπλά της Παρασκευής χωρίς όμως να αποκαλύψει τον παρτενέρ του: “Ρώτησα τον Μπιορν αν θα μπορούσα να παίξω ένα παιχνίδι στο διπλό την Παρασκευή το βράδυ. Από εκεί και πέρα μπαίνει ο Ματέο. Ετοιμάζομαι για ένα τελευταίο διπλό. Θα δούμε με ποιον θα είναι. Είμαι αρκετά νευρικός”. ανέφερε.

Για τον επίλογο ο “βασιλιάς” είπε: “Πάντα θέλεις να αγωνίζεσαι για πάντα. Μου αρέσει να είμαι στο γήπεδο και να αγωνίζομαι, τα ταξίδια δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για μένα. Μαθαίνω από την ήττα, αγαπώ την καριέρα μου από κάθε οπτική γωνιά. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι και είμαι πολύ ευγνώμων. 



The post Φέντερερ: “Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι και είμαι ευγνώμων” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα