Επικό comeback από Μονφίς (vids)

Μόνο ο Γκάελ Μονφίς θα μπορούσε να το κάνει αυτό…. Από το Νο394 της παγκόσμιας κατάταξης και προερχόμενος από τραυματισμό που τον άφησε εκτός 7 μήνες, ο 36χρονος Γάλλος κατάφερε να κάνει μια επική ανατροπή στο 5ο σετ της αναμέτρησης με τον Σεμπάστιαν Μπαέζ και να πάρει το εισιτήριο για το 2ο γύρο του Roland Garros.

Σε ένα ενθουσιώδες Philippe Chatrier που έμεινε όρθιο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο Μονφίς

κατάφερε να ανατρέψει το 0-4 games, 30/40 του 5ου σετ και να πάρει μια φοβερή νίκη με  3-6, 6-3, 7-5, 1-6, 7-5 επί του κατά 14 χρόνια νεότερου Αργεντίνου, θυμίζοντας τον αγαπημένο La Monf όλων των Γάλλων.

No caption needed. #RolandGarros pic.twitter.com/23jNs2SllD

Roland-Garros (@rolandgarros) May 30, 2023

“Είναι σίγουρα μέσα στα δύο καλύτερα ματς της ζωής μου. Είχα το ίδιο σχεδόν ματς πριν κάποια χρόνια με τον Πάμπλο Κουέβας στο Suzanne Lenglen. Ήταν εξίσου απίστευτη ατμόσφαιρα. Φυσικά αυτό έχει άλλη χάρη. Είμαι μεγαλύτερος πια και είχα λιγότερες πιθανότητες να κερδίσω το ματς. Ήταν σπουδαία ατμόσφαιρα” είπε ο Μονφίς αμέσως μετά.

THIS. IS. TENNIS. @Gael_Monfils #RolandGarros pic.twitter.com/hVEPryhZZ3

Roland-Garros (@rolandgarros) May 30, 2023

Το πρώην Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την απώλεια του εναρκτήριου σετ, κατάφερε να πάρει κρίσιμους πόντους στα δύο επόμενα και να πάρει προβάδισμα με 2-1. Από το ξεκίνημα του 4ου σετ ο Αργεντίνος κυριάρχησε στο κεντρικό court του Roland Garros, κερδίζοντας τα 10 από τα 11 games, μέχρι να φτάσει στο προβάδισμα με 4-0 games στο 5ο σετ.

Αν και το σώμα δεν έδειχνε να ακολουθεί την καρδιά του, ο Μονφίς έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή στο 5ο, ολοκληρώνοντας τη νίκη του στις 00:18 το πρωί, μετά από 3 ώρες και 47 λεπτά συναρπαστικής μάχης.

Επόμενος αντίπαλος για τον Γάλλο, ο Χόλγκερ Ρούνε που νωρίτερα επικράτησε 6-4, 3-6, 7-6(2), 6-2 του Κρίστοφερ Έουμπανκς.



ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Επικό comeback από Μονφίς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα