Επαίνεσε τον Έβανς ο Φέντερερ – VIDEO

O Ρότζερ Φέντερερ στάθηκε στις πολλές δυσκολίες που του έβαλε ο Νταν Έβανς στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν επαινώντας την εμφάνιση του Βρετανού τενίστα.

Προκρίθηκε μεν στον τρίτο γύρο, “τα χρειάστηκε” ωστόσο σε αρκετά σημεία του αγώνα ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Νταν Έβανς έκανε μία Τοπ50 εμφάνιση, το λιγότερο, στον αγώνα του δεύτερου γύρου, έστειλε τα δύο πρώτα σετ

σε tie break αλλά, δυστυχώς για αυτόν, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι άλλο από το ματς.

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βρετανό τενίστα που είναι σε φάση comeback από τραυματισμό και ζητήματα με ναρκωτικά.

“Για μένα, είναι Τοπ100 παίκτης και έχει πολύ ταλέντο. Μπορεί να επιστρέψει εκεί που ήταν. Έχει εκπληκτικό slice και ποικιλία στα χτυπήματά του, ένα δυνατό στοιχείο” ανέφερε ο Ροτζ.

Οι καινούριες Dunlop μπάλες της διοργάνωσης έχουν αφήσει διαφορετική αίσθηση στο παιχνίδι του.

“Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να στριμώξεις με σπιν τον αντίπαλο με αυτές τις μπάλες. Είναι αρκετά διαφορετικές από τις προηγούμενες. Ευτυχώς τα κορτ είναι πιο γρήγορα αλλιώς δεν θα ταξίδευε η μπάλα!” πρόσθεσε ο Φεντ.

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το κάθε Grand Slam φέτος έχει διαφορετικό κανονισμό σε περίπτωση που πάμε στο 6-6 του πέμπτου σετ.

Στο Αυστραλιανό Όπεν, έχουμε super tie break. Στο Ρολάν Γκαρός, το ματς συνεχίζεται μέχρι κάποιος παίκτης να έχει διαφορά δύο games. Στο Wimbledon συνεχίζουμε μέχρι το 12-12 και μετά υπάρχει tie break ενώ στο US Open υπάρχει απλό tie break! Πώς βλέπει αυτή τη “ποικιλία”;

“Από τη μία, είναι παράλογο να μην υπάρχει ένας κοινός κανονισμός, από την άλλη είναι και πιο συναρπαστικό! Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να μην βρεθώ σε αυτό το σημείο στο πέμπτο σετ φέτος!” σχολίασε ο Ροτζ που συμφώνησε με την εκτίμηση του Τζόκοβιτς ότι οι Big3 είναι και πάλι τα μεγάλα φαβορί για να κερδίσουν τα τέσσερα φετινά Slams.

Κώστας Αϊτάκης

The post Επαίνεσε τον Έβανς ο Φέντερερ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα