Εντυπωσιακό στατιστικό για τους Top3

Ποιος από τους τρεις κορυφαίους τενίστες της εποχής μας, έχει χάσει τους περισσότερους αγώνες, ενώ πρώτα είχε απολέσει ματς πόιντ ; Οι απαντήσεις παρακάτω…

Μεγάλος… ντόρος γίνεται στο εξωτερικό, για την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Ρότζερ Φέντερερ να κατακτήσει τον τίτλο στο Wimbledon, όταν προηγήθηκε με 8-7 και 40-15 στο πέμπτο σετ του τελικού του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μάλιστα, το διπλό championship point του ήταν στο σερβίς του, κι εκείνη τη στιγμή φαινόταν

αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο στο Λονδίνο.

Παρ’ όλα αυτά, με έναν μαγικό τρόπο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξέφυγε από του… χάρου τα δόντια και στη συνέχεια έγραψε με χρυσά γράμματα για ακόμη μια φορά το όνομά του, στην ιστορία του τουρνουά, ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν όμως το γεγονός αυτό. Ο Ελβετός άλλωστε, φημίζεται για τους χαμένους του αγώνες, ενώ πρώτα είχε στα χέρια του ματς πόιντ.

Αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά των Top3 τενιστών της εποχής μας (Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς), θα βρει ένα μεγάλο ελάττωμα στον κατά κοινή ομολογία, κορυφαίο όλων.

Ο Ρότζερ, έχει χάσει το 1.48% των παιχνιδιών του, ενώ νωρίτερα δεν είχε εκμεταλλευτεί ματς πόιντ. Μπορεί το ποσοστό να φαίνεται μικρό, αλλά αν το υπολογίσει κανείς, καταλαβαίνει ότι έχει χάσει 22(!) τέτοια ματς.

Αναμφισβήτητα, είναι αρκετά, για το επίπεδο του Φέντερερ. Ενδεικτικό, το ότι ο Τζόκοβιτς έχει χάσει μόλις 3 τέτοια ματς, ενώ ο Ράφα Ναδάλ, 5. Πάντως, οι δυο τελευταίοι, έχουν παίξει και λιγότερες αναμετρήσεις από τον 37χρονο Ελβετό.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Εντυπωσιακό στατιστικό για τους Top3 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα