Είπε αντίο δίνοντας μεγάλη μάχη, ο υπέροχος Τσονγκά (vids)

Μετά από 18 χρόνια πλούσιας καριέρας, μεγάλων επιτευγμάτων και σπουδαίων αναμνήσεων, ο Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά έδωσε το τελευταίο ματς του το απόγευμα της Τρίτης (24/5), στο αγαπημένο του court, μπροστά στους δικούς του ανθρώπους και αποχαιρέτησε το τένις, όπως του αρμόζει. Με μια πολύ μεγάλη μάχη.

Ο 37χρονος Γάλλος, αντιμετώπισε τον Νο8 του φετινού ταμπλό, Κάσπερ Ρουντ και ηττήθηκε στα τέσσερα sets, μετά από 3 ώρες και 49 λεπτά εξαντλητικού αγώνα, που ολοκληρώθηκε, με πολύ πικρό τρόπο για τον Τζο.

The curtain comes down @CasperRuud98 ends Tsonga’s

farewell tour with a 6-7(6), 7-6(4), 6-2, 7-6(0) opening round victory.#RolandGarros pic.twitter.com/jOA3HxObxG

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 24, 2022

Ένας τραυματισμός στην ωμοπλάτη, απέτρεψε τον Τσονγκά από το να στείλει το ματς σε 5ο και καθοριστικό set, μιας και τραυματίστηκε στο forehand που του έδωσε το break (5-6) και τις μπάλες στα χέρια για να κάνει το 2-2 sets.

Αφού, λοιπόν, δεν μπορούσε καν να σερβίρει στη συνέχεια, ο Τζο έχασε τους επόμενους 11 από τους 12 πόντους που παίχτηκαν και με 6-7(6), 7-6(4), 6-2, 7-6(0), ηττήθηκε από τον από τον Νορβηγό, “κλείνοντας” την καριέρα του, δακρυσμένος και εμφανώς συγκινημένος, μπροστά στο γεμάτο Philippe Chatrier, που τον αποθέωνε.

Merci, Jo @tsonga7 I #RolandGarros pic.twitter.com/fMQrU40yqp

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 24, 2022

Μέχρι κι ο Ρουντ δάκρυσε, στο λόγο που έβγαλε αμέσως μετά τη νίκη του, χαρακτηρίζοντας τον Γάλλο ως έναν από τους κορυφαίους που έχουν περάσει, τόσο για το παιχνίδι του, όσο και για το ήθος του, εντός κι εκτός των courts.

Κάτοχος 18 ΑΤΡ τίτλων, με ρεκόρ καριέρας το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη και φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν 2008, ο Τσονγκά, έχει να επιδείξει μερικά πολύ σπουδαία επιτεύγματα από την 18χρονη καριέρα του.

“I don’t want to talk about the match, I want to talk about Jo.”

A fitting tribute to @tsonga7 from @CasperRuud98

Keywords
Τυχαία Θέματα