Έχει ελπίδες για το Νο1 ο Ναδάλ

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ συνεχίζουν τη μάχη για την κορυφή της κατάταξης σε Ντουμπάι και Ακαπούλκο, αυτή την εβδομάδα

Μόλις 325 βαθμούς χωρίζουν τους Τζόκοβιτς και Ναδάλ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, με τους δύο κορυφαίους του κόσμου να συνεχίζουν τη διεκδίκηση του θρόνου της ATP.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που ξεκίνησε σβηστός τις υποχρεώσεις του στο Dubai Tennis Championships,

χρειάζεται να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή αποκλειστεί πριν τα ημιτελικά και ο Ράφαελ Ναδάλ κατακτήσει τον τίτλο στο Ακαπούλκο, τότε ο Ισπανός θα επιστρέψει στο Νο1 του κόσμου.

Ο 33χρονος Ισπανός υπερασπίζεται μόλις 45 πόντους αυτή την εβδομάδα, από τον περσινό του αποκλεισμό στο 2ο γύρο του Abierto Mexicano 2019 από τον Νικ Κύργιο. Από την άλλη, ο Τζόκοβιτς δεν αγωνίστηκε την αντίστοιχη εβδομάδα της περσινής σεζόν, οπότε έχει προβάδισμα 370 πόντων.

Ο Σέρβος βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την εξασφάλιση της κορυφαίας θέσης στην κατάταξη κι αν κρίνουμε από την πρεμιέρα του στο Ντουμπάι, πολύ δύσκολα θα χάσει το προνόμιο του Νο1.

Στο 2ο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης, ο Νόλε θα αντιμετωπίσει τον Φίλιπ Κολσράιμπερ ενώ στα προημιτελικά διασταυρώνεται με το Νο7 του ταμπλό, Κάρεν Κατσάνοφ.

Ακόμα κι αν αποκλειστεί νωρίτερα στο Ντουμπάι ο Τζόκοβιτς, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Ναδάλ θα μπορέσει να κατακτήσει τον τίτλο στο Ακαπούλκο για να επιστρέψει στο Νο1, αφού το μονοπάτι του Ισπανού είναι αρκετά απαιτητικό.

Ο 19 φορές πρωταθλητής σε Grand Slam, θα ξεκινήσει την Τρίτη (04:00GR) κόντρα στον Πάμπλο Αντουχάρ ενώ στο 2ο γύρο του Ακαπούλκο τον περιμένει ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς. Στους “8” ο Ναδάλ διασταυρώνεται με τον 8-Ντούσαν Λάγιοβιτς ενώ πιθανοί αντίπαλοι στα ημιτελικά είναι οι Βαβρίνκα και Ντιμιτρόφ.

The post Έχει ελπίδες για το Νο1 ο Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα