Έχασε και… έμπλεξε για WTA Finals η Σάκκαρη (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη απώλεσε 10 από τα 12 games που παίχτηκαν από το 3-5 του 1ου set κι έπειτα, γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό στο 500άρι τουρνουά του Σαν Ντιέγκο, από την καλή της φίλη και Νο77 στην παγκόσμια κατάταξη, Ντόνα Βέκιτς.

Μετά από αυτή την ήττα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αναγκαστεί να τα παίξει όλα για όλα την επόμενη εβδομάδα στο WTA 1000 θεσμό της Γουαδαλαχάρα, αν θέλει να προκριθεί στα WTA Finals

του 2022 (31 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου).

Η Βέκιτς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και μετά από 98 λεπτά αγώνα, επικράτησε 7-6(3), 6-1, παίρνοντας το εισιτήριο για τις “16” καλύτερες του San Diego Open, όπου θα συναντήσει μια εκ των Καρολίνα Πλίσκοβα και Κάρολαϊν Ντόλεχαιντ.

From qualifying Round 2@DonnaVekic gets the win over No.5 seed Sakkari. Moving her to 5-2 in their head-to-head!#SanDiegoOpen pic.twitter.com/6hJtndBKcs

wta (@WTA) October 11, 2022

Με επτά διπλά λάθη και 25/54 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε τη μάχη η Μαρία, που δεν κατάφερε να πείσει με την απόδοσή της και “πληγώθηκε” από την ασυνέπεια που είχε στα games που σέρβιρε.

Οι 3/7 break point ευκαιρίες που εκμεταλλεύτηκε, δεν έφταναν για να της δώσουν το 1ο set και μοιραία, μετά την απώλεια του εναρκτήριου κομματιού, “λύγισε” από την ανωτερότητα της Βέκιτς και τη δική της, άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αν και επέστρεψε από break στο 1ο set (1-2), παίρνοντας τις μπάλες να σερβίρει για το 1-0 στο 5-3, κάπου εκεί υπέστη… black-out.

Η qualifier Κροάτισσα, ανέβασε τον ρυθμό της, πέρασε εξαιρετικές μπάλες και σε συνδυασμό με την κακή μέρα στην οποία βρέθηκε η 27χρονη Ελληνίδα, έτρεξε ένα μοναδικό σερί, έξι κερδισμένων games από το 6-6 και μετά.

Με συνοπτικές διαδικασίες, κι αφού… γλύτωσε από τα δόντια της Σάκκαρη στο 3ο game του 2ου set, όταν και γύρισε από το 15-40, μετέτρεψε το 6-6 σε 7-6, 5-0, για να “κλείσει” λίγες στιγμές αργότερα, το ματς.

Η Σάκκαρη, με 2.537 πόντους, παρέμεινε στο Νο10 της WTA Race για το Τέξας και πλέον χρειάζεται μια εξαιρετική πορεία στο 1000άρι της επόμενης εβδομάδας, ώστε να αγωνιστεί για 2η σερί χρονιά στους τελικούς της χρονιάς.

Με την παρούσα αγωνιστική κατάσταση της Μαρίας, η πρόκριση μοιάζει δύσκολη, όμως η αδιαμφισβήτητη ποιότητά της, μπορεί να της δώσει λύσεις στο (προ)τελευταίο τουρνουά της χρονιάς και να την οδηγήσει σε ακόμη μια μεγάλη επιτυχία.

SAN DIEGO SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Έχασε και… έμπλεξε για WTA Finals η Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα