Δεν πάει Μελβούρνη η Μπάμπος λόγω ασάφειας κανονισμών περί covid-19

Η τέσσερις φορές κάτοχος Grand Slam στα διπλά (δύο στο Australian Open), Τιμέα Μπάμπος, ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, λόγω αμφιβολιών σχετικά με τους κανονισμούς του Tennis Australia όσο αφορά την covid-19.

H 28χρονη και πρώην Νο1 του κόσμου στα διπλά, μιλώντας για το θέμα σε ουγγρικά ΜΜΕ,

τόνισε ότι δεν ταυτίζεται με τα μέτρα της αυστραλιανής κυβέρνησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι η απόφαση αυτή δεν οφείλεται στο καθεστώς του εμβολιασμού της. 

Αντίθετα είπε ότι υπάρχει μεγάλη ασάφεια στους κανόνες όσον αφορά στις θετικές, σε covid-19, περιπτώσεις. Η Μπάμπος σημείωσε ότι μια απειλή πιθανής καραντίνας και οι συνεχιζόμενες εξελίξεις σχετικά με το ιό έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφασή της. 

Οι επιδημιολόγοι ερευνούν επί του παρόντος το νέο στέλεχος το ιού (omicron) το οποίο έχει επιβεβαιωθεί ως το πιο μεταδοτικό, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρες απαντήσεις ότι είναι πιο επικίνδυνο από την “Delta”.

“Σίγουρα αυτή η απόφαση δεν είναι η καλύτερη από οικονομικής πλευράς, αλλά τα χρήματα και ι επιτυχία δεν είναι το παν.”, είπε η Μπάντος. “Απλά δεν μπορώ να ταυτιστώ με τα μέτρα της αυστραλιανή κυβέρνησης κι αν θα μπορέσουν να αποτρέψουν μια πιθανή καραντίνα.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη timeababos (@timeababos)

“Τι θα συμβεί αν υπάρξει θετικό κρούσμα στο τουρνουά; Θα μπούμε πάλι σε καραντίνα; Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, οπότε είναι πιθανόν όλη η δουλειά που έχει γίνει να πήγαινε στα σκουπίδια σε περίπτωση δύο εβδομάδων καραντίνας.”

Στο Australian Open του 2021 οι παίκτες έμπαιναν σε καθεστώς καραντίνας δύο εβδομάδων κατά την άφιξη τους στη χώρα. Ωστόσο η Tennis Australia επιβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά με τους παίκτες να πρέπει απλώς να κάνουν ένα τεστ covid-19 πριν και κατά την άφιξη.

Επιπλέον η Νέα Νότια Ουαλία (όπου ανήκει το Σίδνεϊ), έχει εκδώσει οδηγίες λέγοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που φτάνουν στην πολιτεία θα πρέπει να μπαίνουν σε απομόνωση για 72 ώρες, αλλά δεν είναι σαφές αν οι παίκτες θα εξαιρούνται από αυτό. 

“Πέρσι όλο το τουρνουά δεν ήταν και το καλύτερο. Με άφηναν να βγω από το δωμάτιο του ξενοδοχείο για μόνο 5 ώρες, οι οποίες έπρεπε να συμπεριλαμβάνουν προπόνηση, προετοιμασία και γεύματα.”

“Υπόσχονται ότι φέτος θα είναι διαφορετικά, αλλά δεν τα βλέπω έτσι διαβάζοντας τις ειδήσεις. Λυπάμαι που κατέληξε έτσι αλλά νομίζω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση.”

Η Μπάμπος κέρδισε το τουρνουά στα διπλά έχοντας ως παρτενέρ την Κριστίνα Μλαντένοβιτς τόσο το 2018, όσο και το 2020, ενώ το 2019 είχε φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα χάσει το Australian Open από το 2012. 

Σύμφωνα με ουγγρικά ΜΜΕ η Μπάμπος είχε βρεθεί θετική στην covid-19 δύο φορές τη φετινή σεζόν. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Δεν πάει Μελβούρνη η Μπάμπος λόγω ασάφειας κανονισμών περί covid-19 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα