ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΦΑΝΕ!!! – VIDEO

Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης έχει να το λέει πως απογειώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων μέσα από τα τεράστια κατορθώματα και τον τρομερό αντίκτυπο που είχαν αυτά που προσέφερε ο μυθικός Νίκος Γκάλης.

Πλέον, το ελληνικό τένις έχει, εδώ και μερικά χρόνια, τον δικό του “θεό”, τον δικό του σούπερσταρ που έχει καταφέρει να αυξήσει θεαματικά τη δυναμική του αθλήματος αυτού στη χώρα μας!

Και δεν είναι άλλος, από τον πιο επιτυχημένο, μακράν, Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, τον τεράστιο Στέφανο Τσιτσιπά που συμπληρώνει σήμερα, 12 Αυγούστου, 22 χρόνια ζωής!

Και δεν πρόκειται για έναν

τυπικό 22χρονο…

Ο Στέφανος έχει καταφέρει, προερχόμενος από μια χώρα δίχως παράδοση στο τένις, δίχως υψηλές παραστάσεις και δίχως να φιλοξενεί ένα κορυφαίο επαγγελματικό τουρνουά (δυστυχώς όχι ακόμα) να φέρει, ουσιαστικά μόνος του, το ελληνικό τένις στο παγκόσμιο προσκήνιο μέσα από τα απίστευτα αγωνιστικά και πνευματικά προσόντα που διαθέτει!

Έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται, από τα 20 του χρόνια, μέσα στους κορυφαίους τενίστες του κόσμου και να μένει ανελλιπώς κοντά στην κορυφή, μία κορυφή που αναμφισβήτητα θα κατακτήσει κάποια στιγμή αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό!

Το να αποκτούσε το ελληνικό τένις έναν δικό του σούπερσταρ έμοιαζε άπιαστο όνειρο επί δεκαετίες αλλά πλέον αποτελεί απτή πραγματικότητα και είναι η παρακαταθήκη και το “κτήμα” του Στέφανου Τσιτσιπά.

Τα φετινά γενέθλια τον βρίσκουν αναγκαστικά στα “πιτς” μέσα σε μια ταραχώδη σεζόν στην οποία πρόλαβε πάντως να κατακτήσει έναν επαγγελματικό τίτλο, στη Μασσαλία.

Ο Στέφανος προετοιμάζεται για τη συμμετοχή σε μια “κουτσουρεμένη” American Swing σε Σινσινάτι και US Open ενώ, δεδομένου των πολλών απουσιών που θα έχει φέτος το Flushing Meadows, του ανοίγεται ίσως ο δρόμος για κάτι μεγάλο εκεί.

Και τι δεν έχει ζήσει ο Στέφανος την τελευταία 4ετία…

Από μια πολύ καλή πορεία στα juniors έχοντας φτάσει στο Νο1 της σχετικής κατάταξης, κάτι που δεν εγγυάται πάντως μια αντίστοιχη πορεία στους άντρες, ο Τσιτσιπάς έχει καταφέρει, με μετεωρική άνοδο τη διετία 2017-18 να βρίσκεται σταθερά στο Τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης έχοντας κερδίσει όλους τους θρύλους του αθλήματος στο υψηλότερο επίπεδο και έχοντας προσθέσει τα πρώτα του τρόπαια στην ολοένα και αυξανόμενη συλλογή του!

Τι να πρωτοθυμηθούμε…

Την τεράστια νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν 2019 εκθρονίζοντας το είδωλό του από τον “θρόνο” του στη Μελβούρνη;

Την ασύλληπτη πορεία στο τουρνουά του Τορόντο το 2018 όταν και κέρδισε 4 Τοπ10 παίκτες, μεταξύ των οποίων και τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρώτη του αναμέτρηση κόντρα στον Σέρβο θρύλο, στον δρόμο προς τον πρώτο του τελικό Masters;

Το έπος της νίκης του επί του Ραφαέλ Ναδάλ στο χώμα της Μαδρίτης το 2019, δηλαδή στην αγαπημένη επιφάνεια και στην “έδρα” του King of clay;

Mα, πάνω απ’όλα, το ασύλληπτο κατόρθωμα να κατακτήσει στα τέλη του 2019 το Nitto ATP Finals, της διοργάνωσης που συμμετέχουν οι 8 κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο και έχει τη μεγαλύτερη αίγλη μετά από τα Grand Slams και δεν την έχουν κερδίσει θρύλοι όπως είναι ο Ναδάλ!

Και όλα αυτά πριν κάνει συμπληρώσει τα 22 του χρόνια…

Όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν φυσικά αν ο Στέφανος δεν ήταν ένας άρτιος τενίστας που ξέρει ήδη να χρησιμοποιεί άριστα τις αρετές του και να “κρύβει” τις (λιγοστές) αδυναμίες του.

Αν δεν ήταν ένας πολύ σκληρός “εργάτης”, ένας θιασώτης της σκληρής δουλειάς μέσα από την προπόνηση που μετουσιώνεται σε σπουδαία αποτελέσματα στο κορτ.

Αν δεν είχε τρομερά ψυχικά χαρίσματα και πνευματική δύναμη, το καθαρό μυαλό να παίρνει τις σωστές και γενναίες αποφάσεις στα δύσκολα, εκεί που η μπάλα ζυγίζει τόνους και το μυαλό είναι πιο “εύθραυστο” από ποτέ.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνθέτουν τον πολυσύνθετο Στέφανο Τσιτσιπά που βρίσκει ισορροπία στη ζωή του μέσα από την αγάπη του για τα ταξίδια, τη φωτογραφία, το υπέροχο κανάλι του στο Youtube, τη δίψα που έχει για τη ζωή και τις αναρίθμητες εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει.

Το παλικάρι από τη Βουλιαγμένη που μας έχει κάνει να χαρούμε και να πανηγυρίσουμε με τις επιτυχίες του που αξίζει πέρα για πέρα και που είναι μόνο η αρχή από αυτά που πρόκειται να έρθουν!

Στέφανε, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και χαρά στη ζωή σου και συνέχισε να μας τρελαίνεις!

Κώστας Αϊτάκης

The post ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΦΑΝΕ!!! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα