Χιούστον: Προελαύνουν Σέλτον και Τιαφό (vid)

08:34 6/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Στα ημιτελικά του US Men’s Clay Court Championships της πατρίδας τους, προκρίθηκαν οι δύο top seed Αμερικανοί, Μπεν Σέλτον και Φράντις Τιαφό.

Το Νο1 του ταμπλό και ο υπερασπιστής του τίτλου, είχαν απαιτητικούς αγώνες στα προημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης αλλά συνέχισαν την κοινή τους πορεία προς έναν πιθανό all-American τελικό στο Χιούστον.

Ο άπειρος στο χώμα, Μπεν

Σέλτον, χρειάστηκε 5 match points για να λυγίσει τον συμπατριώτη του, Μπράντον Νακασίμα με 7-5, 7-6(9) μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά αγώνα.

Το Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης που έσωσε και τα 7 break points του Νακασίμα, προκρίθηκε στον 5ο ημιτελικό της καριέρας του στο ATP Tour, πρώτο σε clay court τουρνουά και τρίτο στην πατρίδα του.

Εκεί, θα συναντήσει το Νο4 του ταμπλό, Τόμας Ετσεβερί ο οποίος πήρε ξεκούραστη πρόκριση με 6-3, 0-1 ret. κόντρα στον άτυχο, Μάικλ Μο.

Στο βραδινό πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης την Παρασκευή, ο κάτοχος του τίτλου Φράνσις Τιαφό, έβγαλε εις πέρας άλλη μια δύσκολη αποστολή, επικρατώντας με 7-6(8), 6-4 του Τζόρνταν Τόμπσον.

Ο Αμερικανός δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να σερβίρει για το πρώτο σετ στο 6-5 ενώ έσωσε και set point του Αυστραλού στο 8-7, πριν κλείσει με 10-8 το συναρπαστικό tie break.

Στους “4” της πατρίδας του, ο Τιαφό θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο στο χώμα, Λουτσιάνο Νταρντέρι ο οποίος επιβεβαίωσε την αγάπη του για το χώμα, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 6-0, 6-4 του Μάρκος Γκιρόν στον 3ο προημιτελικό της διοργάνωσης.

HOUSTON CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-8h)

The post Χιούστον: Προελαύνουν Σέλτον και Τιαφό (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα