Αποκλεισμός για Μονφίς, δύσκολα ο Νισικόρι

Ο 34χρονος Γάλλος γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό στο τουρνουά του Χάλε, μετά από την ήττα κόντρα στον Νοτιαφρικανό (Νο51) Λόιντ Χάρις με 6-4, 6-4 μετά από 69 λεπτά. 

Αυτή ήταν η 7η ήττα για τον Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης (μόλις 2 νίκες φέτος), ο οποίος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να απειλήσει το σερβίς του Χάρις, κερδίζοντας μάλιστα μόλις 12 πόντους. 

Ο Χάρις χρειάστηκε 2 break (ένα σε κάθε set) για να φτάσει μέχρι τη νίκη και πλέον στον 2ο γύρο περιμένει έναν εκ των Γκουίντο Πέγια (Αργεντινή) και Λούκας Λάτσκο (Σλοβακία), οι οποίοι αγωνίζονται σήμερα. 

Αντίθετα

με τον Μονφίς ο Κέι Νισικόρι κατάφερε, έστω και δύσκολα, να “κλειδώσει” θέση για τους “16” μετά από τη νίκη του απέναντι στον Λιθουανό, Ρικάρντας Μπεράνκις με 6-3, 2-6, 6-2. 

Ο Νο57 του κόσμου Ιάπωνας κατέκτησε εύκολα στο 1ο set, μετατρέποντας το 2-2 σε 6-3 “σπάζοντας” 2 φορές το σερβίς του Λιθουανού, ο οποίος όμως απάντησε στο επόμενο set με παρόμοιο τρόπο, κάνοντας το υπέρ του 2-1, 6-2. 

Ο Νισικόρι, που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στους break-points (4/5) έφτασε σε ακόμη δύο break στο decider set σφραγίζοντας την 14η νίκη τη φετινή σεζόν (14-11).

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει στον επόμενο γύρο για τον Ιάπωνα, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ταλαντούχο και εξελίξιμο Αμερικανό, Σεμπάστιαν Κόρντα, που με τη σειρά του απέκλεισε την Δευτέρα (14/6) τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με 6-3, 7-6(0).

NOVENTI OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Αποκλεισμός για Μονφίς, δύσκολα ο Νισικόρι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα